Video: Je na čase radikální změna, říká Tomio Okamura

15. 5. 2012 – 8:40 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Video: Je na čase radikální změna, říká Tomio Okamura
Správu naší země je třeba maximálně odpolitizovat - a tím paradoxně pomůžeme politice samotné, tvrdí Tomio Okamura, Foto: FB/Tomio OKamura | zdroj: NašePeníze.cz

Moc nám to nedochází, ale nacházíme se v rostoucí politické krizi, v krizi naší občanské společnosti. Prakticky všichni cítíme, že stávající vládní systém je špatný, protože nedokáže pohnat k odpovědnosti zloděje a rozhazovače veřejných peněz.

Řešení jsou dvě - nechat věci vyhnívat až do nové revoluce, která smete politický establishment anebo se pokusíme tuto revoluci předejít dobrovolnou změnou systému. To, co je nutné, je více přímé demokracie a víc odpovědnosti. Je třeba zavést a důsledně praktikovat hmotnou a trestní odpovědnost všech lidí, kteří rozhodují o veřejných penězích - od poslanců až po ministry a premiéra. Je třeba zavést odvolatelnost poslanců a zprofesionalizovat a odpolitizovat vládu - to znamená, že parlament by pouze psal a schvaloval zákony, a ministři by byli vybíraní ve veřejných výběrových řízení jako najatí profesionálové a odborníci.

Správu naší země je třeba maximálně odpolitizovat - a tím paradoxně pomůžeme politice samotné.

VIDEO:

-Tomio Okamura

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články