Videokonference nabízí alternativu k dlouhým služebním cestám

8. 9. 2009 – 20:49 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Videokonference nabízí alternativu k dlouhým služebním cestám
Foto: Polycom | zdroj: NašePeníze.cz

Krušné časy, které právě prožíváme, vyžadují změny v zažitých stereotypech. Firmy jsou nuceny redukovat služební cesty, omezovat setkání s partnery, zákaznické akce a další náklady spojené s činností svých zaměstnanců. Avšak efektivní týmová práce a posilování vztahů se zákazníky jsou základními předpoklady k překonání současných problémů. Omezené rozpočty a zvýšená potřeba komunikace tak způsobují komunikační propast. V období ustupující ekonomické krize budou nejúspěšnějšími právě ty společnosti, kterým se podaří tuto propast překonat.


„Videokonferenční komunikace je jedním z mála „zářivých bodů“ v současné ekonomice, protože přináší požadovanou změnu. Takovou, která nebude mít jen krátkodobý efekt, ale přinese dlouhodobou transformaci globálního obchodního prostředí“, řekl Fredrik Halvorsen, CEO společností TANDBERG, a dodal: „Věřím, že každý, kdo získá osobní zkušenost s videokonferencemi, je bude chtít využívat.“

- FIRMY: Na rekonstrukce starých průmyslových, zemědělských či vojenských objektů získáte dotaci
- FIRMY: Dohoda o provedení práce - švarcsystém má smysl, není dobré ji regulovat
- FIRMY: Platební morálka firem se zhoršuje v celé evropě
- Test zaměstnaneckých benefitů: pozor při výběru poradenské FIRMY
   
Ekonomický přínos videokonferenčních a telepresenčních zařízení je spojen nejen s prokazatelnou krátkodobou návratností investovaných prostředků. Významná je i konkurenční výhoda, která souvisí s možností efektivnějšího využívání lidských zdrojů společnosti.
   
„Současné produkty již nejsou určeny jen velkým nadnárodním společnostem. I malé a střední firmy si dnes mohou vybrat z širokého nabídky produktů, které zajistí spojení s celým světem,“ přibližuje aktuální vývoj David Otoupalík, senior presale manager společnosti GiTy, a.s., a dodává: „Novinky v portfoliu společnosti TANDBERG, jako například HD USB kamera pro notebooky a nebo videotelefon E20, poskytují vysokou kvalitou snímaného obrazu a osloví opravdu každého“.
   
Datavideokonferenční spolupráce se ale u nás stává také běžnou součástí každodenní činnosti státní správy a samosprávy, především složek záchranného systému a krizového řízení. Podle Ing. Radima Šejnohy, videokonferenčního odborníka AV MEDIA, a.s., je pro rozšíření tohoto způsobu komunikace a spolupráce klíčová jednotná infrastruktura a vzájemná kompatibilita jednotlivých institucí.

V současné době je v systému DATAVIS (DATA/Videokonferenční Spolupráce) založeném právě na technologiích TANDBERG propojeno všech 14 krajských úřadů, nejpokročilejší technologie bychom v tuto chvíli našli na kraji Vysočina. Zde byli první v ČR, kde se nyní testuje komplexní videokonferenční infrastruktura sloužící k efektivnímu využívání vícestranných konferencí včetně jejich záznamů a on-line streamingu.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články