Visa Europe a Monitise budou spolupracovat

14. 2. 2011 – 15:37 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Visa Europe a Monitise budou spolupracovat
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Asociace Visa Europe a společnost Monitise plc. uzavřely partnerství.

Společně budou rozvíjet a zajišťovat služby mobilních plateb pro členské banky a finanční instituce po celé Evropě. Visa Europe v uplynulých šesti letech investovala 0,5 miliardy euro do nového evropského systému zpracování transakcí mezi jednotlivými bankami v Evropě. Právě tato platforma bude hrát v dalším rozvoji mobilních plateb důležitou roli. Nová spolupráce urychlí vývoj a komerční využívání mobilních plateb a služeb.

Asociace Visa Europe bude prostřednictvím exkluzivního partnerství plně využívat nejnovější technologie z oblasti mobilních plateb společnosti Monitise. Ta bude naopak významně pomáhat asociaci Visa Europe k rozvoji mobilních plateb. Společně tak členským bankám umožní rychlé uvedení tohoto nejmodernějšího způsobu placení na jednotlivé trhy a jeho rozšiřování po celé Evropě. V první fázi se spolupráce zaměří na rozvoj mobilní platformy asociace Visa Europe určené pro mobilní bezkontaktní platby, placení mezi uživateli, vedení účtů, aplikace věrnostních programů a další vysoce aktuální oblasti.

„Vytvořili jsme platformu a službu pro zpracovávání finančních operací mezi bankami, která nemá ve světovém měřítku obdobu. Uzavřením této exkluzivní spolupráce se dostáváme do pozice, kdy poskytujeme mobilní služby opravdu širokého rozsahu a nejvyšší efektivity zpracování. Naše členské banky tak mohou nabízet mobilní platební služby jedinečného charakteru nejen svým zákazníkům, ale i samotným obchodníkům,“ říká Peter Ayliffe, generální ředitel asociace Visa Europe.

Alastair Lukies, generální ředitel společnosti Monitise, k nové spolupráci říká: „Dohoda mezi Monitise a Visa Europe je významným krokem. Uživatelé s tzv. chytrými telefony, kteří využívají mobilní platby a bankovnictví, kontrolují své účty přibližně 16-18krát za měsíc. To je třikrát častěji než prostřednictvím internetového bankovnictví. Z exkluzivního partnerství a inovací budou profitovat především samotní spotřebitelé.“
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články