Vláda bude nejúspornější a nejmenší v historii Česka, slibuje trojkoalice

9. 6. 2010 – 20:22 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Vláda bude nejúspornější a nejmenší v historii Česka, slibuje trojkoalice
Schwarzenberg: Nejdříve musí trojkoalice sladit své programy | zdroj: NašePeníze.cz

Vláda, kterou připravuje trojkoalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných bude nejmenší vládou České republiky, prohlásil ve středu po jednání stran lídr ODS Petr Nečas.

Trojkoalice jedná o sloučení některých ministerstev, podle lídra Věcí veřejných Radka Johna půjde především o posty ministrů bez portfeje.

Místopředseda ODS David Vodrážka vysvětlil, že vláda, kterou trojkoalice chystá, by měla mít méně ministrů než Topolánkova vláda.

"O těch počtech jsme se zatím opravdu nebavili," omluvil se Vodrážka. "Bude to nejúspornější vláda v dějinách. Odpadnou ministři bez ministerstev," upřesnil John a dodal, že se ministři budou mezi sebou vždy snažit domluvit. "Pokud jedna strana ve vládě řekne: "Tohle je pro nás zcela nepřijatelné", tak to ostatní partneři musí respektovat a jednat o tom, ať mají ve vládě jakýkoliv počet jakýchkoliv křesel. A ne přehlasovat a jít dál. Do takové vlády by se totiž nikomu nechtělo," uvedl John.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg vysvětlil, že nejdříve musí trojkoalice sladit své programy. "Teprve když budeme všichni vědět, že máme jednotný program, pak půjdeme do personálních otázek," dodal. Mimo záznam mluví koaliční vyjednavači především o zrušení postů ministrů pro lidská práva, evropské záležitosti a legislativní rady vlády.

-Mediafax

Kam dál?

- Propustíme úředníky, shodují se politici napříč stranami

- Politici můžou za 83 procent dluhu ČR, škodí víc než světová krize

- ČSSD: Vládní úspory musí pocítit všechny sociální skupiny

- Vláda chce naučit lidi jak se finančně zajistit na stáří

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,530 23,710
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články