Vláda se nestará o rodiny s dětmi, tvrdí lidé

18. 12. 2012 – 21:13 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Vláda se nestará o rodiny s dětmi, tvrdí lidé
Přibližně devět z deseti Čechů souhlasí s tím, aby v rodinné politice byla uplatňována podpora pružné pracovní doby a částečných úvazků pro rodiče s malými dětmi, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Vláda se o sociální situaci rodin s dětmi stará nedostatečně, jsou přesvědčené dvě třetiny Čechů (66 procent). Zhruba čtvrtina (27 procent) si myslí, že se stará přiměřeně a jen nepatrná část (dvě procenta) je toho názoru, že vláda rodiny podporuje příliš mnoho, vyplývá to z průzkumu agentury CVVM.

Při porovnání výsledků dřívějších průzkumů vyplývá, že podíl těch, kdo rodinnou politiku vlády pokládají za nedostatečnou, od roku 2010 vzrostl o 16 procentních bodů (z 50 procent na 66 procent).

Přibližně devět z deseti Čechů souhlasí s tím, aby v rodinné politice byla uplatňována podpora pružné pracovní doby a částečných úvazků pro rodiče s malými dětmi (90 procent je rozhodně nebo spíše pro). Dalších 89 procent lidí je pro, aby rodiče s nezaopatřenými dětmi platili snížené daně a aby v každé základní škole byla provozována družina (88 procent).

Podobný je podíl těch, kdo by uvítali zvýšení počtu mateřských školek (86 procent). Pro zvýšení přídavků na děti se vyjadřují čtyři pětiny veřejnosti (80 procent). Relativně nižší je podpora opatření pro společné zdanění manželů, jež se pohybuje pod hranicí tří čtvrtin populace (72 procent).

Přibližně dvě třetiny veřejnosti se vyslovují pro zvýšení počtu jeslí (69 procent) a pro vícerychlostní rodičovskou dovolenou (65 procent).

Jitka Zadražilová | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články