Vlastní jméno na SPZ si možná narhnete už příští rok

30. 11. 2009 – 12:26 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Vlastní jméno na SPZ si možná narhnete už příští rok
Foto: freakingnews | zdroj: NašePeníze.cz

Ministerstvo fopravy už několik let uvažuje o možnosti vybrat si znění vlastní registrační značky (SPZ) u osobních automobilů. Za vlastní volbu však bude poplatek. Server iDNES.cz uvedl, že tento poplatek by měl být ve výši 10-15 tisíc korun.


Na výběr budou čísla i písmena. \"Ministerstvo dopravy pracuje na novele zákona, která by to za poplatek umožnila,\" řekl iDNES.cz mluvčí ministerstva Karel Hanzelka.



Čtěte také:

- Škoda vyrábí nový motor s nízkou spotřebou pro vozy Škoda, Audi, Volkswagen a Seat
- Dálniční známky mají od nového roku zdražit, roční vyjde na 1200Kč
- Jak vybrat zimní pneumatiky? Pozor na levné značky varuje TEST!


Podobnou možnost umístít na SPZ například své jméno, nebo datum narození umožňuje řada zemí i memo EU. Oblíbená jsou na registračních značkách především jména majitelů aut, nebo zvířecích mazlíčků. Vyjímkou nebývají také nazvy firmy. Někteří majitelé aut však často také volí výrazy charakteru, nebo názvy věcí. Na silnicích tak možná i u nás budeme brzo potkávat automobily, které budou mít na SPZ například \"BAD BOY\", \"GOLD\" , AGENT007 a další varianty.

Dopravní policie podle iDNES.cz také vyvrací, že by u majitelé vozů s atraktivními SPZ měli nějaké výhody. Kontrolám na silnicích se údajně nevyhnou. \"Neexistuje ani tichá dohoda, že by se jim kontroly měly vyhýbat,\" ujistil šéf dopravních policistů Leoš Tržil.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články