VV utratí za volby skoro stejně jako ODS i ČSSD - 40 milionů potvrdil Bárta

31. 8. 2010 – 18:38 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

VV utratí za volby skoro stejně jako ODS i ČSSD - 40 milionů potvrdil Bárta
Bárta přiznal, že strana je po komunálních volbách ochotná uzavřít koalici na některých místech i s ČSSD, Foto: VV | zdroj: NašePeníze.cz

Do kampaně pro podzimní volby chce strana Věci veřejné vložit 40 milionů korun, potvrdil v úterý serveru idnes.cz volební manažer a současně i ministr dopravy Vít Bárta.

Věci veřejné se téměř vyrovnají ODS či ČSSD, které avizovaly, že za kampaň utratí asi 50 milionů korun.

Bárta přiznal, že strana je po komunálních volbách ochotná uzavřít koalici na některých místech i s ČSSD. "Rozhodující pro nás bude to, zda tím získáme pozice primátorů nebo starostů," řekl serveru Bárta. Uvedl, že ústřední heslo kampaně představí strana až v sobotu při jejím startu.

 

TIP: Strany počítají finanční ztráty po volbách. Za kolik se kupovaly hlasy voličů?

 

Náklady volební kampaně ODS i ČSSD do podzimních senátních voleb se budou pohybovat zhruba kolem 50 milionů korun. Kampaň by měla být klidnější, uměřenější a levnější, řekl Mediafaxu volební manažer ODS, senátor Richard Svoboda (ODS).

"Určitou částkou budeme podporovat jednotlivé kandidáty do Senátu, něco bude stát centrální kampaň, " uvedl Svoboda s tím, že celkové náklady se budou pohybovat kolem 50 milionů korun.

-Karolina Brožová, Petra Kotvová, Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články