Výběry v zahraničí: Klienti UniCredit Bank ušetřili statisíce Kč

20. 5. 2009 – 21:56 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Výběry v zahraničí: Klienti UniCredit Bank ušetřili statisíce Kč
Foto:NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Sjednocením poplatků za výběry z ATM v tuzemsku a v zahraničí ušetřili klienti UniCredit Bank od července 2008 do dubna 2009 na poplatcích za výběry z bankomatů skupiny UniCredit Group v zahraničí téměř 1,5 milionu Kč. Celkem ve „skupinových“ bankomatech vybrali přes 62 milionů Kč, průměrný výběr činil 6 093 Kč. Co do počtu se nejvíce zvýhodněných výběrů uskutečnilo na Slovensku, v Itálii, Rusku a v Německu. Z pohledu celkového objemu výběru jasně dominovalo Německo před Slovenskem a Itálií.


„Klienti UniCredit Bank si na výhodné zahraniční výběry ze skupinových bankomatů rychle zvykli. Již během prvních dvou prázdninových měsíců se uskutečnilo téměř tři tisíce výběrů v objemu více než 13 milionů Kč,“ uvedl Jakub Dusílek, ředitel úseku Segmentové a produktové řízení retailového bankovnictví UniCredit Bank. „Překvapením je umístění Chorvatska, kde bych vzhledem k oblíbenosti českých turistů a velkému počtu zhruba 600 bankomatů sesterské banky Zagrebačka Banka očekával umístění na předních příčkách,“ doplnil J. Dusílek.

Od 1. července 2008 umožňuje UniCredit Bank svým klientům vybírat hotovost z bankomatů UniCredit Group v zahraničí za stejných podmínek jako v České republice. Pro většinu klientů to znamená, že za výběr neplatí žádný poplatek. Jde o klienty, kteří využívají některé z Osobních kont (vyjma konta Pohoda = 9 Kč), Business kont či mají Studentské konto. Pro zbývající klienty se poplatek snížil z původních 100 Kč + 0,5 % z vybírané částky na pouhých 5 Kč. Nabídka je časově neomezená a vztahuje se na víc než 15 tisíc bankomatů v 17 evropských zemích skupiny UniCredit Group.

Největší průměrná vybíraná částka byla v uplynulých deseti měsících v Německu, a to konkrétně 15 280 Kč. Zajímavostí je, že druhé nejvyšší průměrné výběry byly v Kazachstánu - 3 913 Kč. Naopak nejmenší průměrné částky klienti vybírali v Bulharsku – 2 675 Kč. Při detailnějším pohledu je patrné, že nejvíce výběrů se uskutečnilo v sousedních hlavních městech – Bratislava, Vídeň, Budapešť, Varšava. Nejvíce výběru se uskutečnilo z bankomatu na Einsteinově ulici v Bratislavě (54 výběrů).

Na webových stránkách UniCredit Bank je k dispozici jednoduchý nástroj na vyhledávání nejbližšího bankomatu v zahraničí patřící do skupiny UniCredit Bank.

Sjednocením poplatků za výběry z bankomatů v ČR a zahraničí v rámci skupiny UniCredit Bank odstranila výrazné poplatkové rozdíly mezi platbou kartou v obchodech a výběrem hotovosti. „Našim klientům se tak snižují náklady na dovolené v zahraničí nebo při služebních cestách,“ upřesnil Jakub Dusílek, který současně upozornil na výhodné cestovní pojištění TRAVEL Basic, které je automatickou, bezplatnou součástí embosovaných debetních karet UniCredit Bank. Pojištění TRAVEL zahrnuje nejen pokrytí léčebných výloh a úrazového pojištění, ale také pojištění osobních věcí, zavazadel a nadstandardní asistenční a právní služby, ale i pojištění vodních, zimních a dalších sportů.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články