Výmoly 2012 - Startuje celoroční monitoring silničních výtluků na území ČR

16. 4. 2012 – 14:48 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Výmoly 2012 - Startuje celoroční monitoring silničních výtluků na území ČR
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Dnes startuje za podpory Nadace pojišťovny Generali druhý ročník projektu Výmoly, který přichází s novým celoročním monitoringem výtluků na českých silnicích.

Na svých cestách se s nimi setkává většina motoristů. Nejen oni ale také kraje, které mají obvykle správu komunikací na starosti, a další správci silnic se počínaje dneškem mohou do projektu zapojit na internetových stránkách www.vymoly.cz. Od května i prostřednictvím mobilní aplikace pro chytré telefony. Letos bude projekt hledat vedle Nejhorší díry i Nejaktivnější kraj, kterému se do konce letošního roku podaří opravit nejvíce identifikovaných výtluků. Nadace pojišťovny Generali odmění nejaktivnější účastníky včetně Nejaktivnějšího kraje, kterému poskytne dar ve výši 100 tisíc korun na opravu dalších silničních výtluků. Mediálním partnerem projektu je Český rozhlas 1 - Radiožurnál.

Internetové stránky www.vymoly.cz umožňují uživatelům jednoduše a rychle přidávat a kontrolovat výtluky na silnicích. Oproti loňskému roku upozorňuje projekt Výmoly 2012 na nevyhovující silnice celoročně. Mobilní aplikace pro iPhone a Android, které budou dostupné v květnu 2012, celý proces vkládání nových výmolů ještě více zpřístupní a zjednoduší.

Výmoly 2012: jednoduchý a praktický pomocník pro motoristy i silničáře

Použití webové i mobilní aplikace je velmi snadné. Registrovaní motoristé pořídí fotografie silničního výtluku. Ty společně s lokalizací a popisem odešlou na Výmoly.cz. Ostatní uživatelé následně jednotlivé výtluky hodnotí. Na základě tohoto hodnocení vzejde v červnu vítězná Nejhorší díra v republice. Ověřená data o aktuálních výtlucích budou systémem průběžně odesílána přímo odpovědným správcům silnic. Databáze bude díky aktivitě uživatelů evidovat také veškeré změny u kontrolovaných děr a provedené opravy výtluků. Díky těmto datům bude možné v listopadu určit Nejaktivnější a naopak Nejpomalejší kraj.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články