Výrobce spotřebičů Ardo je v konkurzu, včetně České pobočky

28. 1. 2011 – 19:15 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Výrobce spotřebičů Ardo je v konkurzu, včetně České pobočky
Ardo je kmenovou značkou italského koncernu Antonio Merloni, přičemž mateřská firma registrovaná v Itálii také skončila v konkurzu, Foto: Ardo | zdroj: NašePeníze.cz

Městský soud v Praze poslal do úpadku spojeného s konkurzem společnost Ardo ČR domácí spotřebiče.

Ardo byla v insolvenčím řízení od konce roku 2010 na vlastní žádost. Podle návrhu na prohlášení konkurzu má firma více než čtyři desítky věřitelů a závazky přes 38,2 milionu korun. Majetek společnosti přitom činí necelých 6,4 milionu korun.

Konkurs je v českém právu jedním ze způsobů řešení majetkového úpadku, předlužení firmy. Jde o speciální druh soudního řízení, při němž je zpeněžen majetek dlužníka a výtěžek je rozdělen mezi jeho věřitele. Samotný výraz konkurs pochází z latinského concursus creditorum, což znamená sběh věřitelů. Zdroj: Wikipedia  

Soud seznal úpadek společnosti a na její majetek prohlásil konkurz. Insolvenčním správcem se stal pražský advokát Ivan Mikeš. První schůze věřitelů se sejde 24. března.

Ardo je kmenovou značkou italského koncernu Antonio Merloni, přičemž mateřská firma registrovaná v Itálii také skončila v konkurzu. Na český trh vstoupila Ardo v roce 1994. Ve svém sortimentu nabízí např. pračky, chladničky, mrazničky, myčky nádobí, sušičky nebo vestavné spotřebiče.

 

-Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články