Zadlužená Sazka prý opět vyplácí výhry

21. 3. 2011 – 20:23 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zadlužená Sazka prý opět vyplácí výhry
Zároveň začnou vyjednávání o obnovení pozastavených neloterijních činností, tedy například spolupráce s mobilními operátory, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Zadlužená loterijní společnost Sazka, která minulý týden oznámila, že nemá na výplatu vyšších výher, už prý výherce v plné míře opět proplácí. V pondělí o tom informoval mluvčí Sazky Jan Tuna.

Psali jsme: Sazka nemá na vyplacení lednové výhry 103 milionů

"Sazka si dovoluje informovat, že pokračuje v plné míře ve své loterijní činnosti a vyplácení výher. Zároveň začnou vyjednávání o obnovení pozastavených neloterijních činností, tedy například spolupráce s mobilními operátory," napsal v tiskovém prohlášení Tuna.

V nejbližších dnech pak společnost chystá speciální tiskovou konferenci, na které vedení Sazky vyjádří k aktuální situaci.

Sazka je od 17. ledna v insolvenčním řízení, kdy insolvenční návrh podal hlavní věřitel firmy, miliardář Radovan Vítek, a to prostřednictvím společnosti Moranda. Vítek uváděl pohledávky za Sazkou za zhruba 1,5 miliardy korun, vlastní také zhruba čtvrtinu jejích dluhopisů. Svým insolvenčním návrhem se připojila i KKCG SF. Oba navrhovatelé se o Sazku ucházejí, třetím zájemcem jsou Penta a E-Invest. Třetí insolvenční návrh v pondělí podal i místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek.

Soud svým verdiktem Sazce omezil nakládání s majetkem, kdy Sazka musí žádat o souhlas předběžného insolvenčního správce. Verdikt o ustanovení předběžného insolvenčního správce, kterým byl Josef Cupka, však na konci minulého týdne zrušil Vrchní soud v Praze.

Sazka minulý týden přiznala, že nemá dostatek finančních prostředků na to, aby mohla vyplatit výherci lednovou výhru ve výši 103 milionů korun. Navíc požádala o dočasné přerušení loterijní činnosti, a to do té doby, dokud soud nerozhodne o smlouvách s firmou Gladiolus. Na základě nich by získala úvěr až 2,5 miliardy korun.

-Filip Sušanka, Libor Popela | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články