Zájem o dotace \"Zelená úsporám\" je velký

23. 4. 2009 – 13:09 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zájem o dotace \"Zelená úsporám\" je velký
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Na Stavebních veletrzích Brno má své zastoupení i nový dotační program MŽP Zelená úsporám, do kterého je ode dneška možné podávat žádosti o podporu. Žádosti přijímají krajská pracoviště Státního fondu životního prostředí. Momentálně jsou všechna krajská pracoviště obležena žadateli o informace, příručky pro žadatele i nové formuláře.





- Zelená úsporám: Formuláře a žádosti o dotace vyplní i laik
- Zelená úsporám: Které banky zprostředkují dotace na zateplení domů?
- Domácnosti mají největší zájem o solární systémy na teplou vodu
- dotace na zateplení domů a ekologické vytápění pro všechny!

Ministerstvo doporučuje všem potenciálním žadatelům nejdříve podrobně prostudovat informace, které jsou zveřejněny na stránkách programu www.zelenausporam.cz. Najdete na nich nejenom všechny základní formuláře nebo příručky, ale i kalkulačky pro výpočet výše podpory, každodenní aktuality, týkající se programu a zájmu o něj, výňatky relevantních informací o programu z tisku, nejčastější otázky a odpovědi o programu či rady a tipy na co si dát pozor.

\"Finančních prostředků v programu Zelená úsporám je dost a proto není třeba stát hned v prvních dnech fronty na pobočkách Fondu,\" říká ministr životního prostředí Martin Bursík. \"Kdo si pár dní počká, o možnost získat dotaci nepřijde a ušetří si stres i čas čekání na rozhodnutí o přidělení dotace,\" dodává ministr.

Kolem programu Zelená úsporám se začínají množit také různé fámy. Proto upozorňujeme zájemce o podporu z programu, že pro vyplnění žádosti o podporu nejsou zapotřebí žádní poradci nebo poradenské firmy. \"Platit za něco takového by bylo vyhazováním peněz oknem,\" říká Martin Bursík. Žádosti o dotace jsou jednoduché, formulář na podporu zateplení domu má pouhých 25 kolonek, které jsou z velké údaji o žadateli. Další částí formuláře je pak krycí list, který nevyplňuje žadatel, ale jeho dodavatel, případně stavební inženýr, který zpracoval stavební projekt.


Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články