Zájem o pojištění splácení úvěru stále roste

20. 5. 2009 – 1:01 | Úvěry | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zájem o pojištění splácení úvěru stále roste
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Za posledních několik měsíců zaznamenaly úvěrové společnosti zvýšený počet klientů, kteří projevují zájem o různé druhy pojištění úvěrů. Přes 80 % všech klientů se do budoucna obává neschopnosti splácet své závazky a jako nejčastější důvod uvádí ztrátu zaměstnání.


Například společnost Cetelem eviduje za první čtvrtletí tohoto roku meziroční nárůst pojištění proti neschopnosti splácet úvěry v řádech několika procent. „Klienti jsou stále více ochotni si připlatit za pojištění svých závazků. Například u úvěru ve výši 75 tisíc korun na 4 roky bude pojištění činit 71 korun měsíčně,“ uvedla Ing. Gabriela Pithartová, ředitelka Správy marketingu a komunikace společnosti Cetelem.

- Úvěry a půjčky: Nemáte na splátky? Jednejte s bankou!
- Zájem o úvěry klesá, počet nesplácených však vzrostl
- Lidé si své dluhy pojišťují proti neschopnosti splácet

Pojištění ke spotřebitelským úvěrům sice pro klienta znamená vyšší měsíční výdaj, ale zároveň nabízí mnohem nižší možnost spadnout do úvěrové pasti. Klienti se mohou pojistit proti neschopnosti splácet z důvodu dlouhodobé nemoci, plné invalidity a úmrtí ve výši 3,34 % z pravidelné měsíční splátky. Navíc lze sjednat pojištění rozšířené o případ ztráty zaměstnání ve výši 6,99 % z pravidelné měsíční splátky.

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články