Zájemce o Sazku sleduje kontrarozvědka

14. 1. 2011 – 9:08 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zájemce o Sazku sleduje kontrarozvědka
Podle informací HN se pracovníci civilní kontrarozvědky zajímají především o původ peněz, jimiž mají být financovány nabídky, Foto: Sazka | zdroj: NašePeníze.cz

Aktuální dění kolem loterijní společnosti Sazka bedlivě sleduje Bezpečnostní informační služba (BIS). Vyplývá to ze včerejšího vyjádření premiéra Nečase, píší páteční Hospodářské noviny (HN).

"Tu věc pozorně sleduji s využitím všech prostředků, které jako předseda vlády mám. Je to věc, která nejde opominout z hlediska ochrany ekonomických zájmů České republiky," řekl Nečas v rozhovoru pro HN. Na otázku, zda se o věc zajímá BIS, premiér odmítl odpovědět.

Podle informací HN se pracovníci civilní kontrarozvědky zajímají především o původ peněz, jimiž mají být financovány nabídky jednotlivých zájemců o řešení situace v Sazce. Současnou situaci kolem Sazky, která má problém se splácením dluhů, které vznikly financováním stavby obří O2 areny, nabízí vyřešit Synot Group a finanční skupina Penta. Obě firmy chtějí získat v Sazce podíl, informují HN.

-MED

Vše k aktuálním problémům kolem Sazky:

- Vliv a moc nad Sazkou budou mít dál lidé, kteří ji dostali do současné situace

- Synot nabízí 2 miliardy za podíl v Sazce, situace kolem ní přiostřuje

- Miliardář Radovan Vítek skupuje dluhy Sazky, chce ji poslat do insolvence

- Sazka v insolvenci by nesměla vyplácet peníze výhercům

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články