Zákazníci ČSOB Leasing uzavřeli již 600 smluv na zkrácený leasing

1. 3. 2010 – 15:28 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zákazníci ČSOB Leasing uzavřeli již 600 smluv na zkrácený leasing
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

ČSOB Leasing, největší společnost v oblasti leasingového financování, uzavřela s podnikateli již 600 smluv na zkrácený leasing v celkové hodnotě téměř 450 milionů korun.

Průměrná délka těchto leasingových smluv je 37 měsíců. Tento druh financování umožnila novela zákona o dani z příjmu platná od 20. 7. 2009, jež zkrátila minimální dobu odpisování u nově pořízeného majetku zařazeného ve druhé odpisové skupině na 24 měsíců a v první odpisové skupině na 12 měsíců. Krátký leasing, který společnost ČSOB Leasing nabízí pod názvem InvestLEASE, poskytuje podnikatelům daňovou úlevu díky rychlejšímu promítnutí financované investice do daňových nákladů. Podnikatelé však mohou uzavřít smlouvy na zkrácený leasing pouze do 30. 6. 2010, pak tato legislativní výhoda končí.

„Zaznamenáváme zájem o krátký finanční leasing InvestLEASE, ale potenciál trhu je určitě mnohem vyšší. Domníváme se, že řada podnikatelských subjektů o této možnosti daňově zvýhodněného leasingu ještě neví, ačkoli novela platí jen do konce června letošního roku. Podle našeho názoru ani média podnikatelskou veřejnost o této změně dostatečně neinformovala. Jedná se přitom o jedno z významných protikrizových opatření, jež pomáhá podnikatelům i firmám při pořizování nových strojů a zařízení či automobilů formou finančního leasingu,“ uvedl Jan Krob, obchodní ředitel ČSOB Leasing.

Krátký finanční leasing InvestLEASE

Při pořízení nových osobních, užitkových a nákladních automobilů či strojů prostřednictvím finančního leasingu InvestLEASE si podnikatel může zvolit dobu trvání smlouvy od 24 do 48 měsíců. Tím si zároveň určuje i dobu promítnutí investice do svých nákladů. Pro nepodnikatele neměla tato novela na délku financování vliv; soukromá osoba mohla i před jejím vstupem v platnost bez problémů uzavřít leasing na dobu trvání již od 24 měsíců.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články