Zaměstnanci škodovky kšeftují s výhodnými nákupy aut, Škoda Auto proto mění podmínky

17. 6. 2010 – 10:07 | Auto-moto | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Zaměstnanci škodovky kšeftují s výhodnými nákupy aut, Škoda Auto proto mění podmínky
Za zaměstnaneckou cenu si pracovník může koupit vůz pouze při financování prostřednictvím leasingové společnosti Škofin, Foto:Škoda auto | zdroj: NašePeníze.cz

Mladoboleslavská automobilka změnila podmínky prodeje ojetých osobních vozů zaměstnancům firmy, snaží se zabránit šedým obchodům s vozy.

Ve čtvrtek o tom informoval časopis Škodovácký odborář.

Škodovácké odbory se zasadily o to, aby zaměstnanci kupovali ojeté osobní vozy za stejnou cenu, za jakou je firma nabízí smluvním obchodníkům. Ti totiž v minulosti získávali auta s větší slevou než zaměstnanci automobilky.

Nyní jsou stanoveny dvě ceny: tržní a zaměstnanecká. Tržní cenu určuje expertní společnost. Zaměstnanecká vznikne tak, že se od tržní ceny odečte marže osm až 11 procent podle modelové řady. Od výsledku se odečte dalších tři až šest procent podle modelové řady a vznikne cena, která platí pro zaměstnance i pro smluvní obchodníky.

Za zaměstnaneckou cenu si pracovník může koupit vůz pouze při financování prostřednictvím leasingové společnosti Škofin. Podle firmy to má zabránit šedým obchodům s vozy.

Zaplatit lze až 95 procent ceny vozu s doplatkem do jednoho roku. Úroky, které zaměstnanec zaplatí, bude firma kompenzovat poukázkou na nákup originálního příslušenství, dílů nebo služeb Škody. Pokud chce zaměstnanec koupit vůz zcela bez financování prostřednictvím Škofinu, pak musí zaplatit tržní cenu.

-Mediafax

Kam dál?

- Zaměstnanecké benefity jako stravenky nebudeme dotovat, avizuje Kalousek

- Zaměstnanecké výhody ve firmách ubývají. O jaké výhody můžete přijít?

- Nejlepší benefity v práci jsou peníze a volno navíc

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články