Životní pojištění? Hlavně kvůli hypotékám a rodině

7. 8. 2012 – 20:16 | Životní pojištění | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Životní pojištění? Hlavně kvůli hypotékám a rodině
Podle odborníků si životní pojistku sjednávají především muži, živitelé rodin, a majitelé hypotečních úvěrů na nemovitosti, kteří chtějí ochránit své blízké před rizikem finančních ztrát, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Během prvních sedmi měsíců letošního roku měli v České republice největší zájem o životní pojištění muži ve věku nad 25 let (69 procent). Prostřednictvím výsledků svého šetření o tom v úterý informovala společnost Rentia.

Podle odborníků si životní pojistku sjednávají především muži, živitelé rodin, a majitelé hypotečních úvěrů na nemovitosti, kteří chtějí ochránit své blízké před rizikem finančních ztrát. Ženy naopak sjednávají životní pojištění mnohem méně, přestože nyní platí za pojištění pro případ smrti nižší sazby než muži.

Ze statistik firmy vyplynulo, že v období od ledna do července 2012 se zvýšil zájem o životní pojistku také ze strany mužů do 25 let. Proti stejnému období loňského roku se jejich počet zvýšil o více než pět procent. Podle odborníků firmy, je zájem této věkové skupiny spojen zejména s ukončením studia na vysoké škole a zakládáním rodiny.

"Zvyšující se počet mladých lidí uzavírajících životní pojištění je jasným důkazem, že stále více pociťují zodpovědnost vůči svým blízkým a chápou potřebu vyšší pojistné ochrany," sdělil Jan Macek, specialista oddělení produktového managementu Rentia, divize AWD ČR. Podle jeho vyjádření průzkumy dokázaly, že lidé spatřují velkou výhodu v možnosti daňového odpočtu. "V době velkých finančních výdajů spojených s budováním rodiny je každá podobná možnost vítaná," dodal.

Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články