Životní pojištění pro ženy zdraží až o 80 procent

14. 8. 2012 – 10:23 | Životní pojištění | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Životní pojištění pro ženy zdraží až o 80 procent
Zdražení (pro muže zlevnění) se bude týkat jen nových pojistek, které se uzavřou po 21. prosinci., Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ženy budou muset za životní pojištění od 21. prosince platit stejně jako muži a ceny jejich pojistek tak výrazně vzrostou. Ve svém úterním vydání to píší Hospodářské noviny.

Naopak muži mírně ušetří. Dosud platily ženy méně proto, že se v průměru dožívají vyššího věku než muži a jsou pro pojišťovny méně rizikové. Rozdíly ve výši pojistného mezi muži a ženami se měly podle směrnice EU odstranit nejpozději do konce roku 2007. Pojišťovny však získaly výjimku, která podle rozhodnutí evropského soudního dvora končí letos v prosinci.

"Například pětačtyřicetiletá žena za klasickou pojistku pro případ smrti a následky úrazu a invalidity s cílovou částkou jeden milion korun zaplatí místo nynějších 1200 korun měsíčně zhruba o osmdesát procent více - necelých 2200. Naopak muži ušetří, ovšem jen mírně. Budou platit stejně jako ženy, přičemž v popsaném případě dnes platí 2260 měsíčně," píší Hospodářské noviny.

Většina velkých pojišťoven však ještě nové ceny nezveřejnila. Ženy pro ně dosud u tohoto produktu byly o něco méně zajímavé než muži. Ti se totiž pojišťují častěji. Ženy se tak na tržbách z životního pojištění v současnosti podle pojišťoven podílely zhruba 40 procenty.

Zdražení (pro muže zlevnění) se bude týkat jen nových pojistek, které se uzavřou po 21. prosinci. Ženy, které budou chtít v budoucnu u staré pojistky zvýšit cílovou částku, budou už také platit vyšší ceny. Podle deníku tak mohou ženy v příštích dnech očekávat, že pojišťovny zahájí rozsáhlé mediální kampaně mířící právě na životní pojistky pro ně.

Miroslav Kyncl | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články