Autopojištění: Češi se orientují především podle ceny

25. 11. 2010 – 13:15 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Autopojištění: Češi se orientují především podle ceny
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Podle průzkumu DIRECT Pojišťovny si téměř polovina Čechů sjednala novou pojistku na auto u jiné než své stávající pojišťovny.

Mezi nejčastější důvody vedoucí ke změně patří nevýhodná cena u současného poskytovatele autopojištění a zajímavá nabídka jiné pojišťovny. „Z výsledků průzkumu vyplývá, že nejčastějšími důvody, proč klienti odcházejí od své současné pojišťovny, je výhodnější cena či lepší nabídka jiné pojišťovny. 8 % obyvatel ČR však uzavřelo nové autopojištění u jiné pojišťovny z důvodu nespokojenosti se službami stávajícího poskytovatele,“ říká Klaudia Tóthová, ředitelka marketingu DIRECT Pojišťovny.

Kvůli nevýhodné ceně změnilo pojišťovnu 59 % dotázaných. Na cenu jsou nejcitlivější lidé ve věku od 18 do 30 let, 76 % z nich vedla ke změně právě nevýhodná cena u stávajícího poskytovatele pojištění. Dalším významným důvodem ke změně pojišťovny je podle 26 % respondentů zajímavá nabídka jiné pojišťovny. Vyloženě nespokojeno se stávající pojišťovnou je 8 % obyvatel ČR.

K větší mobilitě na tuzemském pojistném trhu přispívá také DIRECT Pojišťovna. „Připravili jsme praktickou a jednoduchou aplikaci, jejímž prostřednictvím informujeme návštěvníky našich internetových stránek o zákonných podmínkách přechodu od stávajícího pojistitele k jinému,“ říká Ondřej Vích, internet manažer DIRECT Pojišťovny.

Ze zkušeností pojišťovny totiž vyplývá, že si lidé neuvědomují zákonnou povinnost doručit výpověď stávající pojišťovně nejméně 6 týdnů před uplynutím pojistného období. Pokud například konec pojistného období připadá na 31. prosince 2010, musí být výpověď doručena stávajícímu pojistiteli nejpozději 19. listopadu 2010.

Zájemci, který se rozhodne přejít k DIRECT Pojišťovně, aplikace automaticky vygeneruje finální verzi výpovědi smlouvy. Tu poté stačí jen podepsat a zaslat stávající pojišťovně. Novou pojistku si klient u DIRECT Pojišťovny může sjednat během několika minut, a to po telefonu nebo přes internet.

Aplikaci naleznou zájemci na internetových stránkách DIRECT Pojišťovny www.direct.cz/jak-prejit-k-directu. V případě jakýchkoli dotazů nebo nejasností jsou také k dispozici vyškolení pracovníci telefonického centra DIRECTu na telefonním čísle 221 221 221. Průzkum pro DIRECT Pojišťovnu provedla v červnu 2010 společnost TNS AISA.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články