Ceny sníží konkurence, ne regulace jak navrhuje ČSSD

16. 3. 2010 – 15:38 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ceny sníží konkurence, ne regulace jak navrhuje ČSSD
Mirek Topolánek: Paroubek vyhlásil válku proti lidem, jen jí říká jinak, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Předseda ČSSD Jiří Paroubek svými návrhy na regulaci mnoha ekonomických odvětví podle Mirka Topolánka fakticky vyhlásil válku proti zájmu lidí. Ohrožení podnikatelů a především největších zaměstnavatelů v zemi může vyvolat jen další nárůst nezaměstnanosti a pád ekonomiky do ještě větší krize.

 

Vyšší daně a vyšší odvody pojistného navrhuje Paroubek

 

Nyní vytáhl další populistickou kartu – zavedení regulací. V době ekonomické krize je jakýkoliv takový náznak vyšší regulace soukromého sektoru nebezpečný a připomíná začátek komunistického znárodňování.

 

<%Anketa67%>

 

Horší podmínky podnikání = méně práce

 

Je to další jasný signál investorům, aby v případě vítězství ČSSD v rozumnou perspektivou v České republice nepočítali. S investory a regulací ale odejdou i pracovní místa a nezaměstnanost nadále poroste.

"Návrh Paroubkových regulací nápadně připomíná totalitní praktiky, kdy se otevírá možnost vydírat velké firmy, zastrašovat je snižováním cen a požadovat "desátky". Dohled nad firmami by navíc v případě vítězství jistě držel Jiří Paroubek sám a ovládal by je prostřednictvím svých Tvrdíků a oranžových rozkazů." Uvedl k Paroubkovo návrhům Topolánek.

 

<%Anketa11%>

 

Ceny sníží konkurence, ne regulace

 

Volání Jiřího Paroubka po větší regulaci je v rozporu s názory uznávaných českých i světových ekonomů uvádí jako reakci na návrhy ODS. Je to skutečný návrat k ekonomickým principům totalitních režimů.

Občanští demokraté prosazují spíše otevírání trhu a rozšiřování konkurenčního prostředí ve všech odvětvích. Ceny totiž reálně snižuje konkurence, nikoliv násilná regulace a omezování podnikání.

 

Kam dál?

- ČSSD chce snížit bankovní a telekomunikační poplatky - další populismus?

- ČSSD plní sliby na dluh, kraje to stálo už skoro 18 miliard

- Škromach z ČSSD nabízel 15 tisíc důchod, byla to jen legrace

- ČSSD: Zadlužíme vás, vaše rodiny i potomky zn. téměř ZDARMA

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články