České dráhy zuří: LEO Express a Regiojet nabízí slevy na jejich zákaznické karty

1. 3. 2013 – 19:00 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

 České dráhy zuří: LEO Express a Regiojet nabízí slevy na jejich zákaznické karty
Použití karty IN 25 ČD lze považovat za překročení pravidel korektního konkurenčního boje, reagoval mluvčí ČD Petr Šťáhlavský. Foto:Student Agency | zdroj: NašePeníze.cz

Dva ze tří železničních dopravců působících na trati mezi Prahou a Ostravou, LEO Express a Regiojet, začali zákazníkům nabízet slevy na zákaznické karty Českých drah (ČD). To se ale Českým drahám nelíbí a nechají si k tomuto tahu konkurentů vypracovat právní analýzu.

Speciální akce společnosti LEO Express, při které nabízí na takzvané IN-karty slevu 30 procent, platí po celý březen. "Pokud tomu tak skutečně je, pak si necháme vypracovat právní analýzu a zvážíme další kroky. Každopádně lze použití karty IN 25 ČD považovat za překročení pravidel korektního konkurenčního boje," reagoval mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Podle generálního ředitele LEO Expressu Leoše Novotného je však všechno v pořádku. "Je to normální nabídka do trhu. Cestující to může využít a vyzkoušet si jiného dopravce. Je to obdobná služba, jakou nabízíme pro studenty," reagoval Novotný s tím, že tak chtějí nabídnout cestujícím možnost zhodnotit kvalitu jednotlivých dopravců.

A problém v tom nevidí ani další z dopravců Regiojet. Ti také do konce března nabídnou na inkarty 30 procent slevu. "Chceme motivovat další nové cestující, držitele In-karet, aby vyzkoušeli vlaky IC RegioJet a špičkový servis, který tyto vlaky na palubě nabízejí," uvedl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj s tím, že akce začne v pondělí 4. března a na konci měsíce skončí.

Miroslav Kyncl | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články