Čeští odboráři po svém vítězství navádějí i Slovenské lékaře ať podají výpovědi

6. 4. 2011 – 20:36 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Čeští odboráři po svém vítězství navádějí i Slovenské lékaře ať podají výpovědi
Šéf slovenského Lékařského odborového sdružení Michal Polician, podání výpovědí nevylučuje, ale pokládá je za krajní možnost, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Martin Engel, vůdce protestů českých lékařů, doporučuje slovenským zdravotníkům, aby podali výpovědí. Píše to v pondělí slovenský deník Sme.

Slovenští lékaři v těchto dnech hledají způsob, jak přesvědčit koalici, aby splnila jejich požadavky. Pozvali si proto Engela, předsedu českého Lékařského odborového klubu a šéfa úspěšné rebelie českých zdravotníků Děkujeme, odejděte.

Jeho první setkání s vedením slovenského Lékařského odborového sdružení je naplánované na příští měsíc. "Budu s nimi mít pátého května poradu," cituje Sme Engela.

Kolik utratili lékaři za kampaň "Děkujeme odcházíme"?

 

Na jednání se slovenskými lékaři půjde Engel s poselstvím, že "každý člověk je schopen docílit změnu, ale musí za ni být ochoten něco riskovat". "Aby akce slovenských lékařů měla úspěch, musí mezi nimi být obrovský stupeň solidarity a kolegiality," tvrdí.

"Z vlastní zkušenosti vím, že přerušení práce na den dva nepomůže. Je potřebná silná hrozba, Tou nejsilnější je výpověď," řekl Engel Sme.

Šéf slovenského Lékařského odborového sdružení Michal Polician, podání výpovědí nevylučuje, ale pokládá je za "krajní možnost". Vše podle něj záleží na reakci slovenské vlády a parlamentu na otevřený dopis slovenských zdravotníků. Jedním z jejich požadavků je zvýšení platů.

Kde vzít na vyšší platy lékařů? Bude se šetřit na lécích pro pacienty s rakovinou

 

Cena za klid ve zdravotnictví je příliš vysoká, dotkne se i nákupu nových zařízení

 

-Pavel Jégl | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články