Daň z dividend nezmizí, dvojí zdanění ano

10. 3. 2011 – 20:22 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Daň z dividend nezmizí, dvojí zdanění ano
Firmy nyní platí daň ze zisku ve výši 19 procent. Z takto sníženého zisku však akcionáři firmy zaplatí dalších 15 procent jako daň z dividend, Foto: Radka Malcová | zdroj: NašePeníze.cz

Návrh nového zákona o dani z příjmu z dílny ministra financí nezruší daň z dividend, dvojí zdanění zisku však bude nějakým způsobem odstraněno. Přesný mechanismus však ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) na čtvrteční Euro business breakfast nesdělil.

"Nenavrhnu zrušení daně z dividend, ale jiným mechanismem odstraním dvojí zdanění mezi právnickou osobou a fyzickými osobami. Odstranění dvojího zdanění tedy navrhnu, ale jinak," řekl Kalousek.

 

Čtěte také:

Kalousek: Daně se živnostíkům sníží, firmy budou státu platit stejně Kalousek: Daně se živnostíkům sníží, firmy budou státu platit stejně

 

Nový zákon by mělo ministerstvo financí představit v průběhu příštího týdne. Na toto představení se Kalousek ve své řeči odkázal a konkrétní údaje neuvedl.

Firmy nyní platí daň ze zisku ve výši 19 procent. Z takto sníženého zisku však akcionáři firmy zaplatí dalších 15 procent jako daň z dividend.

-Jiří Táborský | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články