Egypt prý nebude potřebovat pomoc MMF ani Světové banky

25. 6. 2011 – 12:20 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Egypt prý nebude potřebovat pomoc MMF ani Světové banky
Egyptská vláda 1. června schválila rozpočet na rok 2011/12, který o čtvrtinu zvyšuje výdaje na tvorbu nových pracovních míst a na pomoc chudým,, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Egypt nebude potřebovat finanční prostředky od Mezinárodního měnového fondu (MMF) ani od Světové banky. Agentuře Reuters to v sobotu řekl egyptský ministr financí Samir Radwan a dodal, že dohoda o rozpočtových změnách pro snížení prognózy deficitu byla uzavřena.

"V této fázi nemusíme jít (pro pomoc) do banky ani fondu," řekl agentuře ministr Radwan a dodal, že Egypt s těmito institucemi stále má "ty nejlepší vztahy".

Ministr také řekl, že Katar zemi v minulém týdnu poskytl rozpočtovou podporu 500 milionů amerických dolarů. "Je to dárek," odpověděl egyptský ministr na dotaz, jestli s poskytnutím této finanční pomoci byly spojeny nějaké podmínky.

Egyptská vláda 1. června schválila rozpočet na rok 2011/12, který o čtvrtinu zvyšuje výdaje na tvorbu nových pracovních míst a na pomoc chudým, reagovala tak na masové protesty, které vedly ke konci dlouholeté vlády Hosni Mubaraka.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články