Firemní školky bude stát dotovat stejně jako soukromé

12. 8. 2011 – 14:01 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Firemní školky bude stát dotovat stejně jako soukromé
Firemní školky podporované MŠMT budou také muset počítat s kontrolami České školní inspekce. , Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Pro firemní školky budou vytvořeny stejné podmínky jako pro soukromé mateřské školy. Plánované škrty v rozpočtu ministerstva školství se tak podle ministra Josefa Dobeše nebudou v žádném případě firemních školek týkat. Aby dostaly od MŠMT finanční dotaci, budou muset splnit několik podmínek.

Tou první je zápis ve školském rejstříku. Další podmínkou bude zajištění kvalifikovaného personálu, výuka v souladu s Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání, či dodržování hygienických norem. Firemní školky podporované MŠMT budou také muset počítat s kontrolami České školní inspekce.

"V současné době, kdy řada oblastí bojuje s chronickým nedostatkem míst v mateřských školách, budou firemní školky tvořit vhodnou alternativu," řekl Josef Dobeš. Firmy při přijímání do svých školek budou mít možnost upřednostnit děti svých zaměstnanců a provoz plně přizpůsobit jejich potřebám.

"Doufám, že tento krok pomůže překlenout současnou krizi v dostupnosti předškolního vzdělávání a přinese zaměstnancům firem lepší sladění profesního a rodinného života," dodal ministr.

Kam dál?

- Ministerstvo školství chce dotovat firemní školky až ze dvou třetin

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články