HLEDAJÍ SE VIZIONÁŘI 2012

4. 9. 2012 – 20:19 | Komerční sdělení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

HLEDAJÍ SE VIZIONÁŘI 2012
Účelem projektu Vizionáři 2012 je mobilizovat inovační potenciál v českých firmách a napomoci úspěšné komercializaci inovativních nápadů, s kterými přišly v uplynulém období. | zdroj: NašePeníze.cz

Sdružení CzechInno ve spolupráci s partnery připravilo pod záštitou ministra průmyslu a obchodu MUDr. Martina Kuby další ročník úspěšného projektu Vizionáři 2012. Jeho cílem je ocenit inovativní počiny v českém podnikání a podpořit tak české firmy v těžkém období ekonomického poklesu.

Vyzdviženy budou nápady, které vedly k rozvoji firmy a současně znamenaly významný technologický, sociální nebo ekonomický přínos pro společnost, letos je kladen zvláštní akcent na expanzi firem s novými produkty do nových zahraničních teritorií. Další ročník projektu je vyhlášen a do konce října letošního roku přijímá sdružení CzechInno přihlášky a nominace firem.

Účelem projektu Vizionáři 2012 je mobilizovat inovační potenciál v českých firmách a napomoci úspěšné komercializaci inovativních nápadů, s kterými přišly v uplynulém období. Projekt navazuje na filosofii celoevropské strategie EU 2020 stojící na bázi sedmi stěžejních iniciativ, z nichž jednou je právě rozvoj „Unie inovací“. V českém prostředí je podpora inovací vedle rozvoje institucí a infrastruktury jedním ze tří základních pilířů Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR na období 2012 – 2020, jejímž cílem je vrátit Českou republiku mezi 20 nejkonkurenceschopnějších ekonomik světa.

"Cílem našeho projektu je i letos najít firmy a podnikatele s vizionářským přístupem k podnikání, takové, kteří se nebojí a jdou se svými nápady nad rámec běžných výrobních postupů nebo obchodních strategií," říká předseda řídicí rady sdružení CzechInno David Kratochvíl. "V letošním roce rozšiřujeme záběr projektu a akcentujeme prvek přeshraniční spolupráce v oblasti inovačního podnikání," dodává Kratochvíl.

Jedním z mediálních partnerů projektu je také Tiscali Media a.s. „Inovace a inovační podnikání čím dál více nabývá na významu a úspěchu každého podnikatele. Na českém trhu jsou marketingové inovace důležité v internetovém mediálním podnikání, proto jsme se stali partnery tohoto exkluzivního projektu“ říká ředitel společnosti Michal Kubík.

Autorem a vyhlašovatelem projektu je sdružení právnických osob CzechInno, které reaguje na současnou situaci na trhu a na fakt, že se význam inovací neustále zvyšuje. Projekt se zaměřuje především na malé a střední firmy s inovačním potenciálem schopné reagovat na měnící se trh a jeho potřeby. Vítěze v jednotlivých kategoriích určí odborná porota složená ze zástupců státních institucí zapojených do podpory inovací, partnerů, kteří se angažují v oblasti inovačního podnikání a akademických institucí. Slavnostní vyhlášení pak proběhne na galavečeru dne 6. 12. 2012 a vítězové získají mj. možnost exkluzivní mediální prezentace svých aktivit.

Příjem nominací firem do projektu probíhá od května letošního roku a zájemci se mohou přihlásit do konce října prostřednictvím online formuláře umístěného na www.czechinno.cz a www.vizionari2012.cz.

Sdružení CzechInno, které projekt připravilo, je zájmovým sdružením právnických osob zaměřeným na rozvoj inovačního potenciálu v českých firmách. Projekt Vizionáři 2012 je realizován pod záštitou ministra průmyslu a obchodu MUDr. Martina Kuby a jeho generálním partnerem je Česká exportní banka.

Hlavními odbornými partnery projektu, kterým tímto děkujeme za podporu, jsou vládní agentura CzechInvest, Czech ICT Alliance, která je exportní aliancí vládní agentury CzechTrade, a Technologické centrum Akademie věd, které je nositelem sítě Enterprise Europe Network v ČR .

Více na www.vizionari2012.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články