Janoušek nechá vydělat i vás

29. 3. 2012 – 0:04 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Janoušek nechá vydělat i vás
Podle Fortuny zároveň končí politická kariéra Pavla Béma, bývalého primátora hlavního města Prahy., Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Fortuna nabídla možnost vsadit si na výsledky soudního procesu s Romanem Janouškem, podle bookmakerů sázkové společnosti bude sice Janoušek ještě letos pravomocně odsouzen, nicméně z kurzovních sázek vyplývá, že jeho trest bude pouze podmínečný.

Bookmakeři se domnívají, že Janoušek bude do konce letošního roku soudem první instance uznán vinným, pravděpodobně v souvislosti se skutky kolem dopravní nehody, kterou způsobil. Na tuto variantu se aktuálně sází ve velmi nízkém kurzu 1,2:1. Naopak na to, že odsouzen nebude, je vysoký kurz 3,6:1.

Navazující otázkou zůstává, jaký trest mu v případě odsouzení bude udělen. Bookmakeři se zatím přiklání spíše k variantě, že Janoušek vyvázne pouze s podmínkou a této možnosti přisuzují kurz 1,6:1, jakýkoliv nepodmíněný trest, tedy vězení, je ohodnocen kurzem 2,1:1.

Podle Fortuny zároveň končí politická kariéra Pavla Béma, bývalého primátora hlavního města Prahy.

„Aby bylo možné Béma trestě stíhat, musel by být vydán poslaneckou sněmovnou, což se podle mě nestane,“ uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny s tím, že současný kurz na Bémovo trestní stíhání je 1,4:1.

Kauza pět let starých odposlechů mezi Pavlem Bémem a Romanem Janouškem získala v posledním týdnu naprosto nový rozměr. Pražský exprimátor musel pozastavit členství v ODS, známý lobbista zase pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu a před příslušníky zákona se snažil uprchnout. Za nestandardní vyšetřování bouračky už padají policejní hlavy.

-Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články