John plánuje důkladně prověřit hospodaření policistů a hasičů

30. 10. 2010 – 9:05 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

John plánuje důkladně prověřit hospodaření policistů a hasičů
"Je to vymetání kostlivců ze skříní," doplnil ministr John, Foto:PČR | zdroj: NašePeníze.cz

Ministr vnitra Radek John (VV) plánuje důkladně prověřit hospodaření Policejního prezidia a generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru, v obou "hlavních stanech" proběhne podle něj v nejbližších dnech hloubkový forenzní audit.

Informuje o tom v sobotu deník Právo.

Audit by měl podle Johna odhalit případné plýtvání penězi nebo přihrávání zakázek do vlastních řad. Právu to potvrdil sám John, výsledky auditu by měly být podle něj k dispozici v polovině prosince.

"Od mého nástupu do funkce jsem dostal stovky e-mailů s upozorněními na různá pochybení nebo plýtvání. Audity by to měly potvrdit a odhalit," řekl Právu John.

"Je to vymetání kostlivců ze skříní," doplnil ministr. Indicií o nepravostech v hospodaření nejvyšších ředitelství policie a hasičů má prý více, nechce je ale před provedením auditu zveřejňovat.

Forenzní audit už ministr nařídil provést v příspěvkové organizaci Zařízení služeb ministerstva vnitra. Ta se stará o údržbu nemovitostí ministerstva nebo o ubytování a školení.

John se přitom rozhodl jejího dosavadního šéfa Milana Kocíka odvolat již minulý týden aniž by znal výsledky auditu. "U zařízení služeb jsme měli těch otazníků nejvíc. Například jsme zjistili, že někteří zaměstnanci organizace vesele podnikali a používali k tomu služební auto nebo mobily," cituje Právo ministra.

Nedávno totiž vyšlo najevo, že obchodní ředitel zařízení služeb Ladislav Renč za organizaci dlouhé roky zadával veřejné zakázky a zároveň měl poradenskou firmu zaměřenou na stejnou oblast. Ta dokonce sídlila v prostorách ministerstva a využívala jeho vybavení.

-Jan Martinec,Mediafax

Kam dál?

- Tunel na ministerstvu dopravy - firmy mu za údržbu účtovaly fantastické sumy

- Audit ukázal skandální hospodaření MD, mytí auta za 500, zalití květiny 460Kč

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články