Kde začíná sleva? Pro většinu až od 30 procent

23. 1. 2013 – 15:25 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kde začíná sleva? Pro většinu až od 30 procent
Každý desátý Čech následně vyslovil obavu, že ve slevách nakoupí zbytečnosti., Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Třetina lidí nakupujících zlevněné zboží považuje za zajímavou slevu teprve snížení ceny o 30 procent, pro dalších 29 procent začíná atraktivní nabídka až od zlevnění na polovinu původní ceny. Výsledky průzkumu zveřejnila ve středu společnost Celetem.

Proti tomu slevy, které nepřekročily ani 15procentní hranici, oslovují pouze necelá dvě procenta nakupujících. Zhruba každý šestý pak čeká až na zlevnění, které převyšuje 50 procent.

Šetření také ukázalo, že v České republice využívá slevových nabídek téměř devět lidí z deseti. Na letošní povánoční slevy přitom doslova čekal každý pátý Čech. Většina se přitom domnívá, že tímto způsobem ušetří až 3000 korun, zatímco vyšší úspory na úrovni 5000 korun očekává 17 procent dotazovaných.

Se slevami je však zároveň spojeno také mnoho obav zákazníků. Ti nejčastěji uvádějí, že nakupování ve slevách neholdují především proto, že se obchody v rámci slev snaží prodat i zboží, o které nebyl zájem již v předešlých letech. Dalším problémem povánočních výprodejů jsou podle respondentů také davy nakupujících, které výlet za slevami znepříjemňují nebo omezený výběr velikostí zlevněného oblečení.

Každý desátý Čech následně vyslovil obavu, že ve slevách nakoupí zbytečnosti.

Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,410 23,590
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články