Kdy naposled objednat dárky? Vrchol předvánoční nákupní horečky startuje

10. 12. 2012 – 21:16 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kdy naposled objednat dárky? Vrchol předvánoční nákupní horečky startuje
Většina internetových prodejců stihne dodat dárky do Vánoc, pokud si je zákazníci objednají do středy 19. prosince. | zdroj: NašePeníze.cz

Asociace pro elektronickou komerci očekává meziroční nárůst internetových prodejů minimálně o 15 procent. Jenom během pondělí, kdy by měla vánoční nákupní horečka vrcholit, by mohli Češi utratit přibližně 780 milionů korun, řekl výkonný ředitel asociace Jan Vetyška.

"Náš aktuální odhad je, že Češi letos celkem utratí za vánoční dárky na internetu více než 16 miliard. Nejvíce jich pak nakoupí právě v pondělí 10. prosince," odhaduje Vetyška, během celého 50. týdne by mohly mít e-shopy obrat okolo tří miliard korun.

Největší zájem je podle asociace o elektronické čtečky a tablety, lidé se ale mohou těšit i na televize, notebooky a mobilní telefony. U dárků z nižší cenové kategorie se pak po webu stále prodávají parfémy, oblečení a hobby dárky.

Většina internetových prodejců stihne dodat dárky do Vánoc, pokud si je zákazníci objednají do středy 19. prosince. "Velké obchody či ty, které mají například své vlastní výdejny, budou prodávat zboží až do Štědrého dne," doplňuje Vetyška, který ale nedoporučuje nechávat nákup až na úplně poslední chvíli. "Samozřejmě vždy může hrozit například nepříznivé počasí, které zbrzdí spediční služby nebo vyhlédnuté zboží bude již vyprodané," uzavírá.

Jan Drahorád | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články