Kolik vydělávají poradci ministerstva financí? Museli je odtajnit!

27. 7. 2013 – 10:32 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kolik vydělávají poradci ministerstva financí? Museli je odtajnit!
Být poradcem ministra financí může být dobrý vedlejšák! Pobírají totiž desetitisícové odměny. Například Jiří Volf si za ekonomické poradenství přijde na 51 tisíc korun měsíčně. Podle dokumentu, jež zveřejnilo ministerstvo financí, vyplývá, že s resortem s | zdroj: NašePeníze.cz

Většina úřadů a státních institucí odměny, které vyplácí zaměstnancům nebo poradcům úzkostlivě tají. Ministerstvo financí ovšem toto tabu prolomilo a odměny, které poradcům a advokátům v 1. pololetí letošního roku vyplácelo, zveřejnilo.

Být poradcem ministra financí může být dobrý vedlejšák! Pobírají totiž desetitisícové odměny. Například Jiří Volf si za ekonomické poradenství přijde na 51 tisíc korun měsíčně. Podle dokumentu, jež zveřejnilo ministerstvo financí, vyplývá, že s resortem spolupracuje už od září 2008.

A ani ostatní poradci nevycházejí naprázdno, jsou mezi nimi i bývalí ministři financí Ivan Kočárník a Jan Klak. Oba spolupracují s ministerstvem financí od dubna 2007 a jejich odměny činí 10 tisíc korun měsíčně.

Jedním z poradců je i bývalý tiskový mluvčí vlády Michal Schuster, ten pomáhá ministerstvu s mediálním poradenstvím, konkrétně s komunikačními dovednostmi. Za to dostává odměnu 10 tisíc korun měsíčně. Ministerstvo s ním začalo spolupracovat letos v červnu.

Seznam a odměny poradních orgánů, poradců a advokátů ministerstva financí [xls]

Ve zveřejněném seznamu poradních orgánů, poradců, advokátů a advokátních kanceláří jsou uvedeny i odměny advokátům a advokátních kanceláří nebo auditorům. Například společnost KPMG Advisory provedla externí audit na vybrané projekty Regionálního operačního programu Střední Čechy za téměř 5 milionů korun.

"Zveřejnění seznamu těchto orgánů, včetně jejich personálního obsazení má nápomoci k větší důvěře veřejnosti k státní správě a její transparentnosti. Seznam se bude aktualizovat vždy k 1. červenci a k 1. lednu kalendářního roku," uvádí k dokumentu ministerstvo financí.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články