Koncesionářské poplatky za televizi by měli platit všichni, chce nový ministr

26. 1. 2014 – 20:36 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Koncesionářské poplatky za televizi by měli platit všichni, chce nový ministr
Nový ministr kultury Daniel Herman, který by měl začít resortu šéfovat už ve středu, pořádně hne žlučí těm, kteří považují koncesionářské poplatky za zlodějnu a přežitek. Foto:SXC, Text:MED | zdroj: NašePeníze.cz

Nový ministr kultury Daniel Herman, který by měl začít resortu šéfovat už ve středu, pořádně hne žlučí těm, kteří považují koncesionářské poplatky za zlodějnu a přežitek.

Lidovecký ministr, který donedávna šéfoval Ústavu pro studium totalitních režimů totiž chce, aby se Česká republika při vybírání poplatků za televizi a rozhlas inspirovala v sousedním Německu, kde musejí platit všichni.

I ti, kteří televizi doma vůbec nemají nebo je jim veřejnoprávní vysílání úplně ukradené, protože mají kabelovou televizi, kde je kanálů mnohem víc. Herman to uvedl v rozhovoru pro MF DNES.

"Každopádně je důležité zachovat veřejnoprávní média. Regulují komerci. Německý model je inspirativní v mnoha ohledech," uvedl mimo jiné Herman.

Informace o plošných poplatcích se navíc objevují v době, kdy veřejnoprávními médii v Česku zmítá celá řada skandálů a podezření, že vedení ovlivňuje podobu zpravodajství.

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,370 23,550
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články