Kopicová: Odklad maturit je populismus

16. 6. 2009 – 11:04 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kopicová: Odklad maturit je populismus
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová nevidí důvod k dalšímu, v pořadí už druhému odkladu státní maturity.


\"Jsem rozhodně proti odkladu státní maturity. Koncept nové maturity je podle mého názoru smysluplný a prospěšný. Je to jedno z opatření, která přinesou zvýšení kvality vzdělávání u nás. Patříme totiž mezi několik málo zemí Evropy, které státní maturitu nemají zavedenou. Věřím, že to Poslanecká sněmovna vezme v úvahu. Na podzim nás navíc čeká celostátní maturitní generálka, která by měla ukázat, jak celý systém funguje. Je proto zbrklé uvažovat právě teď o odkladu.\"

- Květen 2009: Nová maturita se odkládat nebude
- Jak bude probíhat nová maturita v Česku?

Podle ministryně Kopicové jsou si i stoupenci odkladu dobře vědomi, že současný stav, kdy mají maturitní zkoušky až příliš rozrůzněnou úroveň, není udržitelný. \"Věřím, že věcné argumenty nakonec zvítězí,\" věří ministryně. Připomněla zároveň, že vláda Jana Fischera má státní maturitu ve svém programovém prohlášení.

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová se příští pátek setká s delegací protestujících středoškolských studentů. Plánuje také setkání se zástupci studentského fóra pro podporu státní maturity.


Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články