Korupce v České obchodní inspekci? Někde asi normálka

12. 1. 2015 – 18:55 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Korupce v České obchodní inspekci? Někde asi normálka
Ústřední ředitel ČOI Mojmír Bezecný po získání prvotních informací od novináře Janka Kroupy o možném korupčním jednání některých inspektorů, působících na inspektorátu pro Jihomoravský a Zlínský kraj, bezprostředně navštívil tento inspektorát, aby se sezn | zdroj: NašePeníze.cz

Ústřední ředitel ČOI Mojmír Bezecný po získání prvotních informací od novináře Janka Kroupy o možném korupčním jednání některých inspektorů, působících na inspektorátu pro Jihomoravský a Zlínský kraj, bezprostředně navštívil tento inspektorát, aby se seznámil se situací.

Na pokyn ústředního ředitele byl zahájen mimořádný audit a hloubková kontrola činnosti RI v Brně, která už začala pracovat. Česká obchodní inspekce je připravena spolupracovat s Policií ČR i státním zastupitelstvím.

Ústřední ředitel ČOI Mojmír Bezecný k tomu dodává: „Korupční jednání v jakékoli rovině je zcela nepřípustné a nikdy jsem je netoleroval. Odsuzuji je o to víc, pokud by se mělo jednat o korupční jednání inspektorů České obchodní inspekce. Zatím jsem nebyl seznámen s žádným přímým důkazem, který by takovému jednání nasvědčoval. Pokud by se však skutečně prokázalo, neumím si představit další působení takového inspektora v našem týmu.“ Ústřední ředitel Mojmír Bezecný současně vyzývá obchodníky, pokud se skutečně setkali s korupčním jednáním inspektorů ČOI, aby se neváhali obrátit na speciální emailovou adresu určenou pro tyto účely fairplay@coi.cz, případně na Ústřední inspektorát České obchodní inspekce jakýmkoli jiným způsobem.

Inspektoři, kterých se podezření z korupce podle reportéra Janka Kroupy týká, jsou v současné době postaveni mimo kontrolní činnost do vyšetření případu.

Kurzy

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,110 25,230
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články