Kuriózní úvěry: Lidé si půjčují na úplatky i na smuteční věnce

30. 12. 2012 – 19:39 | Půjčky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Kuriózní úvěry: Lidé si půjčují na úplatky i na smuteční věnce
Bronzovou medaili v soutěži o nejkurióznější půjčku získal muž, kterému se zdál velmi živý sen. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Češi si půjčují nejčastěji na pořízení nového bydlení, rekonstrukci, vybavení domácnosti nebo například na nové auto. Mnozí však potřebují peníze i na něco jiného. Půjčují si například i kvůli úplatkům nebo na zaplacení smutečních věnců.

Vzhledem k tomu, že naše půjčky jsou bezúčelné, dáváme klientů svobodu v tom, na co chtějí peníze použít, někdy nám ale sami uvádějí důvody, proč úvěr chtějí,“ upřesňuje marketingový ředitel PROFI CREDIT Ondřej Šmakal.  Společnost sestavila žebříček pěti nejkurióznějších půjček za rok 2012.

Na prvním místě je klient, který nutně potřeboval peníze na zakoupení televize. To by nebylo nic neobvyklého, kdyby nechtěl peníze co nejdřív. V té době se totiž hrálo mistrovství světa v hokeji a dotyčný potřeboval nový televizor, aby si mohl večer vychutnat rozhodující zápas.

Druhé místo pak obsadila paní s bolavými zuby. Klientské centrum společnosti PROFI CREDIT pobavila paní, která pracovnici do telefonu řekla:  „Plosím Váš, nutně potžebuji peníže na nové žuby, mám je objednané, a když mi nepůjčíte, budu bežžubá a navíč bež chlapa.“ Klientka totiž nevystačila s úsporami a na druhý den měla domluvenou návštěvu u zubaře a důležité rande.

I sen vás může donutit k půjčce

Bronzovou medaili v soutěži o nejkurióznější půjčku získal muž, kterému se zdál velmi živý sen. V tom snu se mu zdálo, že vyhraje v loterii a bude z něj boháč. Jenže na sázku neměl peníze, takže jediná možnost, jak vyzkoušet cenné vnuknutí bylo, půjčit si.

Drobná půjčka byla životně důležitá i pro paní, která nastupovala do nemocnice na operaci. Půjčila si 500 korun na úplatek pro pana doktora. Své počínání odůvodnila úvěrovému poradci slovy: „Vždyť to znáte, bez úplatku Vám to pořádně neudělají.“

Na pátém místě se pak umístila starší žena, jejíchž šest přátel zemřelo hodně brzy po sobě. Důchodkyně se s blízkými chtěla důstojně rozloučit, ale neměla dostatek financí na smuteční věnce.

-Monika Hrušová | Více na Hypoindex.cz

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,700 23,880
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články