Má stát dotovat stavební spoření a stravenky?

6. 7. 2011 – 16:18 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Má stát dotovat stavební spoření a stravenky?
Stranu, která by prosazovala zrušení stravenek, by pravděpodobně nevolilo 48 procent populace, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Celkem 95 procent Čechů chce, aby stát i nadále přispíval na penzijní připojištění a stavební spoření, vyplývá z průzkumu, který ve středu zveřejnila agentura Ipsos Tambor. Podobně se lidé staví k zachování stravenek jako zaměstnaneckého benefitu, to si přeje 83 procent lidí.

Lidé současně nesouhlasí s poplatky ve zdravotnictví. Pokud by se nyní konaly volby, občané by byli opět nejvíce citliví na to, jak se politické strany postaví k poplatkům ve zdravotnictví. Pro 64 procent voličů by dokonce záměr politické strany zvýšit poplatky ve zdravotnictví, byl důvodem tuto stranu nevolit.

Přesto ale polovina Čechů souhlasí s tím, aby si lidé sami platili léky do 50 korun.

Stranu, která by prosazovala zrušení stravenek, by pravděpodobně nevolilo 48 procent populace, a tu která by usilovala o zrušení možnosti odečítat úroky z hypoték 42 procent oslovených.

<%Anketa273%>

S placením poplatků ve zdravotnictví souhlasí 30 procent lidí, se sjednocením sazeb DPH 39 procent a s tím, aby firmy platily vyšší daně než dosud 40 procent Čechů.

Naopak velmi výraznou podporu má i vyšší zdanění loterií a hazardu. "Lidé si uvědomují, že je třeba snižovat deficit státních financí. Z odpovědí respondentů vyplývá, že by státu nejvíce pomohlo zvýšení zdanění loterií a hazardu, myslí si to 69 procent populace. Toto opatření je pro veřejnost také nejvíce přijatelné, uvádí 79 procent dotázaných," uvádějí sociologové agentury Ipsos Tambor.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články