Maďarská vláda šetří a mění Audi za Superby

23. 8. 2011 – 9:42 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Maďarská vláda šetří a mění Audi za Superby
Automobily značky Škoda nakoupil také úřad ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče a ukrajinská vláda, Foto: Škoda auto | zdroj: NašePeníze.cz

Maďarská vláda nakoupila 97 automobilů Škoda Superb za 600 milionů forintů (67 milionů korun). Informuje o tom v úterý webový portál Népszava.

Vozy s benzinovým motorem a maximální rychlostí 236 kilometrů v hodině budou používat ministři vlády premiéra Viktora Orbána, státní tajemníci a jejich zástupci.

Vláda se rozhodla k výměně služebních vozů Audi A6 za vozidla z české automobilky z úsporných důvodů - jejich nákup vyjde levněji než údržba dosavadních německých automobilů.

Nová auta už dostali ministr hospodářství Matolcsy György, ministr národních zdrojů Réthelyi Miklós a vicepremiér a ministr spravedlnosti Tibor Navracsics. Naopak ministři vnitra, obrany a zahraničí superby nedostanou, protože používají vozy se speciální ochranou.

Automobily značky Škoda nakoupil také úřad ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče a ukrajinská vláda. Ukrajinci dříve používali limuzíny Mercedes-Benz.

-Jirí Mahr | MED

Kam dál?

- Kvalita Škodovky vadí němcům, přes to bude mít Superb nástupce

- Škoda auto chce vyrábět Superb na elektrický pohon

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články