Malé a střední podniky se obávají cen elektrické energie

13. 6. 2011 – 21:38 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Malé a střední podniky se obávají cen elektrické energie
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Členové Unie malých a středních podniků (SME) se v souvislosti s rozhodnutím Spolkové republiky Německo ukončit provoz všech jaderných elektráren obávají negativních dopadů na ceny elektřiny v budoucích letech.

Současný vývoj v Německu vyvolává mezi malými a středními podniky oprávněné obavy z navyšování cen elektrické energie v příštích letech,“ upozorňuje předseda Unie malých a středních podniků David Šeich a zároveň dodává: „už dnes musí podnikatelé počítat s nárůstem cen za elektřinu v řádu několika procent v příštím roce v souvislosti s rozvojem fotovoltaiky.“

Zvýšená poptávka po dodávkách elektrické energie do Německa logicky povede k nárůstu cen energií v ČR. Pokud Bundestag návrh schválí a Německo přistoupí k záměru uzavřít všechny jaderné elektrárny do roku 2022, bude to další těžká rána pro české podnikatele. „Případné zdražení elektřiny a s ním spojené navyšování nákladů pro podnikatele pochopitelně povede k nárůstu koncových cen produktů, což pocítí všichni obyvatelé,“ uzavírá Šeich.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články