Ministerstvo dopravy bude šetřit, zkontroluje podezřelé smlouvy

26. 7. 2010 – 20:52 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ministerstvo dopravy bude šetřit, zkontroluje podezřelé smlouvy
V desítkách procent musí šetřit i ostatní podřízené instituce, nevyjímaje ministerstva, Foto: D8 - ŘSD | zdroj: NašePeníze.cz

Na ministerstvu dopravy se chystají radikální úspory i revize a audity podezřelých smluv. V rezortu se budou muset hledat nové zdroje pro financování investic, v pondělí to uvedl ministr dopravy Vít Bárta (VV).

"V letošním roce máme až 40procentní pokles příjmů oproti minulým letům. S tím samozřejmě souvisí i nutné škrty. Sešel jsem se proto se šéfy podřízených institucí nad tím, jakým způsobem budeme tyto škrty provádět," řekl v pondělí Bárta.

Ten požaduje po Ředitelství silnic a dálnic úspory ve výši 50 procent, Fond dopravní infrastruktury má zadání nalézt 40 procent úspor.

"V desítkách procent musí šetřit i ostatní podřízené instituce, nevyjímaje ministerstva. Jsou pochybnosti o hospodaření všech institucí, proto jsem je požádal o to, aby pozastavily všechny tendry," vysvětlil ministr s tím, že jednat se musí o nákupu soli a techniky na zimní období. Do nákupu soli však již podle něj byla implementována internetová aukce, která umožní neustálý dohled veřejnosti.

Bárta také poznamenal, že kvůli škrtům v rezortu se budou muset hledat nové zdroje pro financování staveb a investic. "Já nyní do vlády předkládám materiál, který bude znamenat i pozastavení některých v současnosti rozestavěných staveb. Jednoduše proto, že na ně nemáme peníze," vysvětlil Bárta.

-Filip Nachtmann, Mediafax

Kam dál: Němcová: Daněmi si občané kupují servis, ne předražené dálnice

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články