Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo jaké dotace na podporu bydlení poskytne

30. 11. 2010 – 20:59 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo jaké dotace na podporu bydlení poskytne
Renovace panelových sídlišť, technická infrastruktura a dotace na výstavbu sociálních bytů, jsou programy pro rok 2011, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) vyhlásil programy na podporu bydlení. V rámci těchto programů se poskytnou dotace na regeneraci panelových sídlišť, výstavby technické infrastruktury, stavbu sociálních bytů a podporu oprav domovních olověných rozvodů, uvedlo v úterý ministerstvo.

Zájemci o dotace z těchto programů mohou svou žádost poslat v termínu od letošního 20. prosince do 28. února roku 2011.

Program na regeneraci panelových sídlišť je určen obcím, které chtějí renovovat svá panelová sídliště. Je určen pro sídliště s počtem 150 bytů a vyšším. Podmínkou však je, aby na takto dotovaných sídlištích nebyla provozovaná podnikatelská činnost.

Výše dotace může dosáhnout až 70 procent nákladů spojených s renovací.

Program Podpora výstavby technické infrastruktury slouží k podpoře budování například vodovodu nebo kanalizace na pozemcích, na nichž mají stát bytové nebo rodinné domy. I tuto dotaci mohou čerpat pouze obce, přičemž její výše je maximálně 50 tisíc korun na jednu bytovou jednotku, která na pozemku vznikne.

Dotaci na výstavbu sociálních bytů může dostat právnická nebo fyzická osoba, přičemž výše dotace se vypočítá podle investičního záměru a konkrétního vzorce, který se s tímto záměrem pojí.

Z programu lze využít peníze na výměnu vodovodního potrubí. Příjemcem dotace je v tomto případě vlastník nebo spoluvlastník domu a výše dotace je maximálně 10 000 korun na jednu bytovou jednotku.

-Jiří Táborský,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články