Ministerstvo spravedlnosti ruší tendr na domácí vězení, podmínky byly podezřelé

29. 7. 2010 – 12:30 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ministerstvo spravedlnosti ruší tendr na domácí vězení, podmínky byly podezřelé
Ministerstvo spravedlnosti již neuzavře smlouvu s advokátní kanceláří Němec, Bláha, Navrátilová, Foto: | zdroj: NašePeníze.cz

Ministerstvo spravedlnosti zrušilo tendr na elektronické monitorovací zařízení pro trest domácího vězení, protože zadávací podmínky byly změněny v neprospěch státu.

Na čtvrteční tiskové konferenci o tom informoval ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).

"Podmínky byly změněny v tom smyslu, že soukromé firmy by měly k dispozici databázi se všemi údaji o odsouzených osobách a také by stát přiděloval jakési vstupní poplatky firmám, které by se na tomto systému podílely," vysvětlil zrušení tendru Pospíšil a dodal, že nové výběrové řízení by mělo být vypsáno koncem září letošního roku.

Ministerstvo spravedlnosti již neuzavře smlouvu s advokátní kanceláří Němec, Bláha, Navrátilová, potvrdil Pospíšil. "Bývalým vedením resortu byla nabídka na poskytování právních služeb vyhodnocena jako nejvýhodnější, ale nové vedení resortu již smlouvu s touto kanceláři uzavírat nebude," vysvětlil.

"Není projevem žádného slavjanofisltví, když říkáme, že resort spravedlnosti se má odněmcovat," poznamenal premiér Petr Nečas.

Mezi další zrušené tendry patří například zakázka na facility management justičního areálu Míčánky, která byla podle zjištění ministerstva v rozporu se zákonem a zadáváním veřejných zakázek. Zrušena byla i rámcová smlouva na dodání osobních automobilů pro ministerstvo spravedlnosti. Podmínky tohoto tendru budou upraveny a do 90 dnů bude vypsáno nové výběrové řízení.

-Jiří Táborský, Mediafax

Kam dál?

- Monitorovací náramky pro vězně chce dodávat třicet firem

- Česká pošta nebude posílat jen dopisy, chce hlídat i vězně

- V českých obchodech se loni nakradlo za 9 miliard korun

- Trestní zákoník od 2010: Trestným činem se stal stalking, sportovní doping a nabourání do počítače

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články