Mobilní internet do tabletu: Vyberte si ten pravý

15. 4. 2015 – 11:01 | Komerční sdělení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Mobilní internet do tabletu: Vyberte si ten pravý
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Máte i vy nový tablet a rádi byste ho propojili se světem? Přinášíme vám jednoduchý postup, jak si vybrat takový mobilní internet do tabletu, který vám padne jako ulitý.

Celosvětový trh chytrých zařízení ještě zdaleka není nasycen. Podle prognóz analytiků společnosti Gartner se letos očekává nárůst celkového objemu na 2,5 miliardy kusů, což je o 2,8 % více než v roce 2014. Na tablety pak připadá téměř 240 milionů kusů.

Ani u nás to není jiné a neustále přibývá nových majitelů tabletů. Tento trend nepřekvapuje ani Davida Nevečeřala, ředitele portálu Ušetřeno.cz: „Není divu, vždyť jejich cena neustále klesá.“ Možná i vy jste si jeden pořídili a teď přemýšlíte, co udělat jako první, abyste ho mohli plnohodnotně využít kdekoliv. Připojit k  internetu, to je ta správná odpověď.

Zapojit internet do tabletu je snadné

Chytré přístroje se v dnešní době málokdy obejdou bez mobilního internetu. I o něj je stále větší zájem. Podle Večeřela je to i díky tomu, že dostupnost rychlého připojení stále vzrůstá, a naopak jeho cena má opačnou tendenci. Dostat přenosný internet do tabletu se však může zdát na první pohled složité. Zdání ale klame. Stačí mít speciální datovou SIM kartu s tarifem, která slouží k připojení k internetu odkudkoliv. Tu vložíte do tabletu a zakrátko jste spojeni se světem.

Jak vybrat mobilní internet do tabletu?

Nastává ale jedna zásadní otázka. Jak si vybrat vhodný datový tarif, který bude odpovídat vašim potřebám? Nabídek operátorů je celá řada. I parametrů, na které se dívat, je mnoho. Svou roli při výběru vhodného datového tarifu pro internet do tabletu i notebooku hraje:

- cena,
- výše datového limitu (např 1,5 GB či 10 GB),
- rychlost stahování (mezi 42 až 225 Mb/s) a
- technologie (2G, 3G či superrychlá 4G LTE síť).

Špatné řešení, ke kterému se uchyluje většina zákazníků, je vybrat si bez rozmyslu první tarif, který vám operátor doporučí. Výsledkem bývá, že utratíte často mnohonásobně více, než byste mohli. S tím souhlasí i Nevečeřal: „Hodně lidí má zbytečně velký datový limit, který stejně nevyužije. A právě tady utíkají peníze.“ Vhodné je proto zamyslet se nad tím, co od mobilního internetu do tabletu očekáváte a podle toho vybírat.

Srovnávače udělají práci za vás

Dávno nemusíte složitě srovnávat jednotlivé ceníky operátorů, kteří přenosný internet do tabletu nebo i notebooku nabízejí. Díky jednoduchým srovnávačům mobilního internetu ihned víte, který z nich by vám mohl padnout nejlépe. „Každý chce určitě ušetřit a najít si nejlepší nabídku. A to lze právě přes srovnávací portály,“ vyzdvihuje jejich přednost Nevečeřal. Jedním z nich je například online srovnávač mobilního internetu Ušetřeno.cz.

Kalkulačka najde nejlepší mobilní internet

Kalkulačka mobilního internetu od portálu Ušetřeno.cz je velmi intuitivní. Stačí zadat, jak moc chcete využívat internet ke čtení e-mailů, brouzdání na internetu či sledování videa, a do 2 minut se vám bezplatně zobrazí přehled takových datových tarifů, které budou přesně odpovídat vaší spotřebě. „Výhodou tohoto srovnávače je, že porovnává nejen dle ceny a rychlosti, ale právě i podle toho, co se vám skutečně hodí,“ doplňuje Nevečeral. Vyzdvihuje i fakt, že kalkulačka započítává také slevy pro stávající zákazníky jednotlivých operátorů a neveřejné nabídky, které jinde nenajdete. Výhodou také je, že si přímo na portálu můžete o mobilní internet zažádat. Specialisté se postarají o to, abyste se mohli připojit co nejdříve.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články