Murdochovo impérium už vyšetřuje i FBI

15. 7. 2011 – 14:38 | Zahraniční | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Murdochovo impérium už vyšetřuje i FBI
Do Murdochova mediálního koncernu News Corporation v Americe patří zejména deníky Wall Street Journal, New York Post a televize Fox News, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Americká federální policie FBI prověřuje podezření, že se lidé z mediálního koncernu magnáta Ruperta Murdocha snažili získat telefonní rozhovory obětí z 11. září a odposlouchávali jejich rodiny. Píše to v pátek agentura Reuters.

K vyšetřování dala podnět skupina poslanců Sněmovny reprezentantů vedená republikánem Peterem Kingem.

"Zkoumáme obvinění předložená v dopisu pana Kinga a dalších poslanců," cituje Reuters zdroj z FBI.

TIP: Jeden z nejbohatších lidí světa podrží Murdochovo impérium

Kongresmani v dopise zmiňují podezření, že novináři z Murdochova koncernu podpláceli policisty, aby jim vydali záznamy telefonických rozhovorů obětí útoků na newyorská Dvojčata a jejich rodin. Psal o tom britský deník Daily Mirror.

Minulý týden vyšlo v Británii najevo, že lidé, kteří pracovali pro bulvární nedělník News of the World, několik let odposlouchávali telefony téměř 4000 lidí, včetně rodin obětí teroristických útoků v Londýně z roku 2005 nebo rodin vojáků, kteří padli v Afghánistánu a Iráku, členů královské rodiny, herce Hugha Granta či bývalého labouristického premiéra Gordona Browna.

Do Murdochova mediálního koncernu News Corporation v Americe patří zejména deníky Wall Street Journal, New York Post a televize Fox News

-Pavel Jégl | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články