Nečas: České firmy nabízejí západní kvalitu a východní ceny

28. 5. 2013 – 21:10 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Nečas: České firmy nabízejí západní kvalitu a východní ceny
V Sankt Peterburgu i v Leningradské oblasti nabízíme technologie, které se týkají výstavby hydroelektráren a paroplynových elektráren, ale například i čištění odpadních vod, což je velmi sofistikovaná a složitá technologie, řekl Nečas, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Podle předsedy vlády Petra Nečase (ODS) jsou české firmy schopné nabízet západní kvalitu za východní cenu. Premiér to uvedl během své pracovní návštěvy Ruské federace v Sankt Peterburgu, kde diskutovaly nejen ekonomické otázky a dostavba Temelína, ale také případ do Ruska unesené Aničky Hromádkové.

"Zde přímo v Sankt Peterburgu i v Leningradské oblasti nabízíme technologie, které se týkají výstavby hydroelektráren a paroplynových elektráren, ale například i čištění odpadních vod, což je velmi sofistikovaná a složitá technologie pro jedno z měst v Leningradské oblasti," vysvětlil Nečas po konferenci o obchodně-ekonomické spolupráci Česka a Ruska.

Doplnil, že při setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a premiérem Dmitrijem Medveděvem nebyla hlavním tématem dostavba Temelína. Prezident Putin přesto uvedl, že pokud se polostátní ČEZ rozhodne pro dostavbu Temelína upřednostnit Česko-ruské konsorcium MIR.1200, poputují do Česka ruské investice za 156 miliard korun.

"Samozřejmě jsme se bavili i o temelínském projektu, ale mluvili jsme o komplexním stavu česko-ruských ekonomických vztahů. Počínaje energetikou, dodávkami ropy, plynu po konkrétní ekonomické projekty v oblasti strojírenství, dopravy, metalurgie a podobně. Pan prezident Putin i premiér Medveděv velmi ocenili, že se věnujeme právě ruským regionům, že neváháme vyjet s vládní a podnikatelskou delegací i mimo Moskvu," dodal předseda české vlády.

Jan Soukup | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články