Neomezené volání do všech sítí: vyplatí se vám?

13. 3. 2015 – 10:43 | Komerční sdělení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Neomezené volání do všech sítí: vyplatí se vám?
zdroj: NašePeníze.cz

Dělají se vám vrásky z vysokých účtů za volání? Dnes nabízí většina operátorů neomezené volání za přívětivou cenu. A pak už nezáleží, jestli voláte dvě minuty, nebo dvě hodiny. Kdy se neomezený tarif vyplatí a jak najít ten nejlevnější?

 Doby, kdy musely být hovory rychlé a stručné, už jsou dávno pryč. Ceny za telefonování i SMS zprávy značně klesly, díky čemuž můžeme být s našimi blízkými ve spojení více než kdy dřív. Kdekdo totiž nabízí volné minuty i SMS zprávy do všech sítí za částku, která nám neudělá díru v rozpočtu. Že se vás to netýká a stále platíte horentní sumy? Možná by se vám hodil neomezený tarif.

Malá inventura: Kolik a za kolik?

Ještě než se budete poohlížet po levnějším tarifu, zmapujte své stávající zvyky. Kolik průměrně provoláte minut do své sítě a mimo ni? A co textovky, posíláte jich hodně? S  rozšířením chytrých telefonů patří pomalu mezi základní služby i internet v mobilu. Kolik dat vám spolkne čtení nových e-mailů, brouzdání na síti či aktualizace stavu na Facebooku?

Jakmile víte, kolik minut, SMS a dat potřebujete ke spokojenému fungování a na kolik vás tato pohoda vyjde, můžete se pustit do hledání levnějšího tarifu.

Neomezený tarif: Ano, či ne?

Utratíte za volání a SMS zprávy stovku za měsíc? V tom případě vám možná vystačí laciný tarif s několika málo volnými jednotkami nebo předplacená karta. Jenže většina z nás takto skromnou sumu neplatí, právě naopak. V takovou chvíli existují dvě možnosti. Výhodný paušální tarif s balíčkem volných minut, textových zpráv a dat, nebo rovnou neomezený tarif.

Porovnat ale ceníky jednotlivých operátorů dá někdy zabrat. Jeden nabízí k tarifu sice více minut, ale ten druhý má zase štědřejší datový balíček. A jaká vlastně bude konečná cena? Do hry navíc vstupují tarify na neomezené volání do všech sítí. Díky tomu, že je lze sehnat opravdu výhodně, vyplatí se většině z nás. Ceny pod 500 Kč nebývají výjimkou, když umíte správně hledat.

Nejlevnější tarif na neomezené volání prozradí kalkulačka

Na jedné věci se jistě shodneme. Počítat minutu po minutě mezi jednotlivými ceníky společností zabere moc času a může to od jakékoliv změny spíše odradit. Naštěstí se tím nemusíte vůbec trápit. Intuitivní online srovnávače zvládnou tuto službu bravurně za vás. Zadáte počet minut, SMS i dat, které vám stačí k vaší spokojenosti. A to je vše. O zbytek se postará kalkulačka, která vám bleskově seřadí všechny nabídky operátorů od nejlevnější po tu nejdražší. Je to rychlé, bezplatné a tak snadné!

Stávající telefonní číslo vám zůstane

S novým operátorem nové číslo. Kdepak, tento rozšířený mýtus neplatí. Takový přenos starého čísla k novému operátorovi je daleko jednodušší, než si vůbec myslíte. A taky rychlejší. Stačí na to jen 4 pracovní dny a už voláte levněji. Nestojí za to si alespoň srovnat nabídky a zjistit, co nabízí jiní operátoři?

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články