Penny Market nabízí Českou kvalitu - ale z Polska

3. 12. 2014 – 20:36 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Penny Market nabízí Českou kvalitu - ale z Polska
S používáním označení Česká kvalita měl prodejce Penny Market opakovaně problémy již v minulosti, jak informovala SZPI v tiskových zprávách. Ilustrační Foto:SXC, text: SZPI | zdroj: NašePeníze.cz

Klamavou informaci o údajném českém původu potraviny zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v prodejně spol. Penny Market s.r.o. na Palackého nám. v Třešti.

Pod regálovým štítkem s nápisem „Česká kvalita“ a s vyobrazením vlajky ČR prodejce nabízel dva druhy potraviny Chips Smažené bramborové lupínky s jasnou informací na obalu „Vyrobeno v Polsku pro PENNY Market s.r.o. …“.

Z uvedeného vyplývá, že takovýmto způsobem poskytnuté informace mohou spotřebitele uvést v omyl, protože ten legitimně očekává, že potravina pochází z České republiky.

SZPI nařídila prodejci, aby neprodleně odstranil klamavé označení země původu regálovým štítkem ve všech pobočkách Penny Market v ČR. Opakovanou kontrolou dne 29. 11. 2014 v prodejně Penny Market na Nádražní ulici ve Vimperku inspekce zjistila, že prodejce uložené opatření nesplnil.

Kontrolou byl potvrzen prodej výše uvedené potraviny opět s doprovodným regálovým štítkem „Česká kvalita“ a vyobrazením vlajky ČR. Dále zde SZPI pod štítkem „Česká kvalita“ zjistila i prodej lihoviny Arktická jemná 0,5 l s jasnou informací o původu potraviny ze Slovenska.

Za klamání spotřebitele a nesplnění uloženého opatření zahájí SZPI se společností Penny Market s.r.o. správní řízení o uložení pokuty.

S používáním označení „Česká kvalita“ měl prodejce Penny Market opakovaně problémy již v minulosti, jak informovala dříve SZPI v tiskových zprávách.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články