Podvodníci ze zahraničí útočí na Čechy čím dál víc

26. 2. 2010 – 14:30 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Podvodníci ze zahraničí útočí na Čechy čím dál víc
Češi se v poslední době stávají oběťmi podvodů či vydírání, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Ministerstvo zahraničních věcí apeluje na Čechy, aby si dali pozor na nejrůznější pracovní, podnikatelské či investiční nabídky ze zahraničí a také možnosti na seznámení. Právě Češi se v poslední době stávají oběťmi finančních podvodů či citového vydírání, uvedlo v pátek ministerstvo.

"Jde o na první pohled zajímavé a lákavé nabídky, ale postupně jsou z lidí lákány pod různými záminkami peníze. Doporučujeme proto obezřetnost a důkladné prověření," varuje ministerstvo. Důkladná prověrka by měla nastoupit ve chvíli, kdy by lidé měli poslat peníze neznámým firmám.

"Doporučujeme důkladně prověřovat zdroj nabídky a podrobně se seznámit s podmínkami transakce," uvádí ministerstvo. Zejména při zprostředkování práce v zahraničí by zprostředkovatel neměl od budoucích zaměstnanců požadovat hrazení žádných záloh či poplatků.

 

<%Anketa36%>

 

Ostražitost je na místě i při posuzování nabídek k seznámení či uzavření sňatku. Lidé se stávají oběťmi finančních podvodů či citového vydírání. Domnělý partner v zahraničí po určité době začne předstírat náhlou finanční tíseň a prosí o pomoc, nakonec se ukáže, že daná osoba vůbec neexistuje. "Tyto aktivity organizují zkušené a dobře sehrané skupiny, které dokážou postupně utvrdit důvěřivou oběť v pocitu, že daná nabídka je míněna vážně a že i líčená situace je skutečná," popisuje ministerstvo zahraničí.

(Mediafax)

Kam dál?

- Podvody na inzertních serverech: Buďte opatrní s platbou předem!

- Edbusy - velkolepý podvod v likvidaci

- Pro Content obtěžuje české uživatele internetu a vyhrožuje žalobami

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články