Poslancům platíme luxusní rekreační objekty, ale vůbec tam nejezdí

25. 7. 2013 – 21:41 | Naše peníze | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Poslancům platíme luxusní rekreační objekty, ale vůbec tam nejezdí
Zajímalo nás, kdo z poslanců do sněmovních pensionů jezdí a jaké jsou náklady na jejich provoz. Ale nepochodili jsme ani u politických stran a ani ve sněmovně. Všichni buď neví a nebo mají dovolenou, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Luxusní ubytování, bazény, sauny a to všechno s plnou penzí za 500 korun denně. Takový luxus za tuto cenu bychom v nabídkách hotelů hledali marně. Pro poslance je to ale realita. Přesto takové výhody, využívají je minimálně. Přitom provoz těchto luxusních objektů pro poslance platí každý z nás.

Poslanecký rekreační objekt v Lipnici nad Sázavou se chlubí luxusem. Jsou tam desítky pokojů, tenisový kurt, krytý bazén. Rekonstrukce vyšla na 100 milionů. Peníze na nákladnou opravu se našly, přestože pár let před tím politici peníze na rekonstrukci dětské zotavovny, která tam sídlila, hledali marně!

Ubytování, bazén i kurt můžete mít sami pro sebe, navíc si přičtěte plnou penzi a to vše jen za 500 korun! Jen těžko si můžete představit lepší dovolenou. Jenže světe div se, poslanci nad tím jen ohrnují nos. Vůbec nikdo tam není ubytovaný. Sousedé tvrdí, že tam žádní poslanci nejezdí.

Před třemi lety poslanci zaplatili za den v Lipnici něco málo přes dvě stovky. Do té doby tam občas nějaký ten poslanec přijel. Od zdražení ale sněmovní pensiony zejí prázdnotou. Přesto peníze na provoz tečou do nevyužitých prostor dál.

Harrachov je další místo, kam mohou poslanci na dovolenou. A i tam je podobný luxus jako v Lipnici. A i tam je na parkovišti jenom pár aut.

Zajímalo nás, kdo z poslanců do sněmovních pensionů jezdí a jaké jsou náklady na jejich provoz. Ale nepochodili jsme ani u politických stran a ani ve sněmovně. Všichni buď neví a nebo mají dovolenou. " Musím požádat příslušné oddělení o podklady, protože v tuto chvíli nemám žádné aktuální informace. Prosím tedy o nějaký den strpení," poslal vyjádření Roman Žamboch z tiskového odboru Sněmovny.

Ale poslanci nejsou jediní, kdo se může za hubičku rekreovat v objektech, za které platíme my - daňoví poplatníci. Několik desítek, domů, chalup a hotelů mají k dispozici i ministerstva.

 

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články