Pošta chce elegantní pracovníky, nakoupí uniformy za čtvrt miliardy

16. 9. 2010 – 9:43 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pošta chce elegantní pracovníky, nakoupí uniformy za čtvrt miliardy
Kdyby státnímu podniku stačila stejná kvalita uniforem, jako má dosud, ušetřil by téměř 100 milionů korun, Foto: Česká pošta | zdroj: NašePeníze.cz

Pětadvacet tisíc zaměstnanců pošty bude vypadat lépe. Dostanou uniformy z luxusnějšího materiálu, které budou až o 100 milionů dražší a přitom méně vydrží, píše čtvrteční Mladá fronta Dnes (MfD).

V době razantních škrtů, snižování platů a propouštění ve státní správě se Česká pošta rozhodla nakoupit svým zaměstnancům nové uniformy za čtvrt miliardy korun. A to tak kvalitní, že se zařadí po bok nejprestižnějších společností, jako jsou aerolinky.

Kdyby přitom státnímu podniku stačila stejná kvalita uniforem, jako má dosud, ušetřil by podle oděvníků téměř 100 milionů korun. Stejnokroje navrhl ještě před svým krachem Oděvní podnik Prostějov, který v minulosti dodal oblečení letuškám a pilotům ČSA. "Je to příležitost posunout firmu ve vnímání veřejnosti. Zvolili jsme pro uniformy kvalitní a funkční materiál a chceme ukázat, že ve vizuální podobě se Česká pošta může zdokonalovat," říká mluvčí pošty Marta Selicharová.

-Mediafax

Kam dál?

- Česká pošta skončila první pololetí v plusu 608 milionů korun

- Česká pošta zkouší novinku. Chce doručovat balíky večer

- Pošta prý zdržuje, nutí lidem pojistky a karty

- Česká pošta nebude posílat jen dopisy, chce hlídat i vězně

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články