Pošta kvůli terorismu mění podmínky, půlkilový balík do USA nepošle

12. 11. 2010 – 13:22 | Spotřebitelé | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Pošta kvůli terorismu mění podmínky, půlkilový balík do USA nepošle
Opatření se netýká jen České pošty, dotkne se leteckých zásilek po celém světě, Foto:Česká pošta | zdroj: NašePeníze.cz

Česká pošta přestává od 15. listopadu přijímat letecké zásilky do USA s hmotností nad 453 gramů. Jak pošta informovala v pátek, zpřísněná bezpečnostní opatření kvůli teroristickému nebezpečí přijala vláda USA, opatření se týká celého světa.

"V důsledku zjištěného teroristického nebezpečí u zásilek přepravovaných letecky přijala vláda USA zpřísněná bezpečnostní opatření, která mají přímý vliv na služby České pošty, poskytované zákazníkům. Od 15. listopadu proto nebude Česká pošta přijímat všechny druhy prioritních zásilek o hmotnosti 453 gramů a více, určené k dodání ve Spojených státech amerických," konstatovala mluvčí pošty Marta Selicharová.

Zásilky do USA mohou zákazníci odeslat pouze tzv. ekonomickou cestou (pozemní/námořní), která má přepravní dobu zhruba 20 až 30 dnů. Toto opatření se netýká podavatelů, kteří s Českou poštou uzavřeli dlouhodobý obchodní vztah, a to po dobu delší než 30 kalendářních dnů a zároveň mají na České poště založenou korespondenční a účtovací adresu. Zásilky těchto klientů bude Česká pošta přijímat k letecké přepravě i nadále.

Opatření se netýká jen České pošty, dotkne se leteckých zásilek po celém světě.

-Libor Popela,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články